Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.03.2017.

2. Hrvatski festival pripovijedanja u Slavonskom Brodu
Održava se
17.-19.03.2017.

Od 17. do 19. ožujka 2017. godine u Slavonskom Brodu će se održati 2. Hrvatski festival pripovijedanja tijekom kojeg će se održati stručna predavanja, radionice, programi pripovijedanja za djecu i odrasle te 3. obiteljska biciklijada „Biciklom po Vilinputu“.

Festivalom pripovijedanja će se Hrvatska i ove godine pridružiti globalnoj proslavi umijeća pripovijedanja bajki i priča i tako obilježiti Svjetski dan pripovijedanja (20. ožujka). Osim priče, ono što povezuje sve pripovjedače svijeta toga dana je zajednička tema pripovijedanja za koju se odlučuju pripovjedači svojim glasanjem na internetskoj stranici Svjetskoga dana pripovijedanja. Godinu 2017. obilježit će tema "preobrazba“.

Službeno otvorenje Festivala održat će se 17. ožujka u 17 sati u Kongresnoj dvorani hotela ART uz vilinsku koreografiju plesne skupine Fitness centra Flow. Nakon otvorenja, u 17,30 sati modna dizajnerica, inovatorica i poduzetnica Katarina Džale održat će radionicu pod nazivom "Otkrivanje vlastitog identiteta kroz odijevanje".

Tijekom sva tri dana Festivala održat će se "Bajkanje - putujuća radionica pisanja bajki", projekt zamišljen kao putujuća radionica kreativnog pisanja bajki za odrasle, povezana sa specifičnim mjestima, lokalnom predajom i tradicijom. Radionice pisanja bajki održavaju se na lokalitetima gdje još uvijek žive bajke i predaje, tako da su polaznici, osim radionicom i kreacijom, okruženi i domaćom tradicijom, prirodom i gastronomijom. Autorica i voditeljica radionice je književnica Karmela Špoljarić.

U subotu u 14,30 sati u suradnji s udrugom "lima" održati će se 3. obiteljska biciklijada "Biciklom po Vilinputu". Po povratku pripovjedačice udruge "Vilinput" održat će program pripovijedanja bajki pod nazivom "Čajanka s Vilama". U pauzi između bajki bit će druženje uz vilinske keksiće i uz ispijanje vilinskog čaja, u razgovoru o bajkama, čaroliji i svemu onome što zanima male bajkoljupce. Program je namijenjen za djecu uzrasta od 5 do 12 godina.

U nedjelju 19. ožujka psihologinja Ljubica Uvodić Vranić održat će predavanje "Čemu nas uče bajke". Trodnevno obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja završit će uz program pripovijedanja za odrasle. S početkom u 19,30 narodne bajke i priče na temu preobrazbe pripovijedat će profesionalna pripovjedačica Jasna Held.

Pozivaju se i svi učitelji, odgajatelji, roditelji, bake, djedovi i svi oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati Festivalu, a žele se pridružit obilježavanju Svjetskog dana pripovijedanja, da se u skladu s temom i sami preobraze u pripovjedače te ispripovijedaju bajku u svome okruženju, navedeno fotografiraju, a svoju fotografiju uz ime pripovjedača, mjesto i vrijeme pripovijedanja te naziv priče, pošalju na e-mail adresu: wsd.udrugavilinput@gmail.com.

Sve pristigle fotografije objavit će se na Facebook stranici Festivala. Jedini uvjet za objavu fotografije jest da pripovjedač na čita bajke iz knjige, već isključivo pripovijeda.

Mjesto održavanja: Hotel ART, Nikole Zrinskog 44, Slavonski Brod – kongresna dvorana, 3. kat
Organizacija: Udruga za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštva „Vilinput“
Više informacija o Festivalu možete pronaći na Facebook stranici: CroStorytellingFestival

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –