Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije
Održava se
17.03.2017. u 20h

I dok mainstream mediji u Hrvatskoj izvještavaju o domaćoj glazbi na kapaljku, s naglaskom na privatni život glazbenika, hrvatska glazbena scena diše punim plućima nudeći fenomenalnu žanrovsku raznolikost hrvatskih izvođača koji pune klubove i dvorane na svojim nastupima ostvarujući pritom zavidan uspjeh izvan granica Hrvatske.

Istovremeno, u Hrvatskoj, u kojoj trenutno postoji preko 40 međunarodnih glazbenih festivala, gotovo svakog tjedna nastupi barem jedna glazbena zvijezda globalne popularnosti. Unatoč tome, mainstream mediji ne pišu o tim glazbenicima, ne zanimaju ih njihovi uspjesi u svijetu, ne izvještavaju o rasprodanim klubovima i dvoranama, ne objavljuju intervjue s globalnim glazbenim zvijezdama, ne izvještavaju s glazbenih festivala, ne pridaju pažnju mladim glazbenicima, ne nude radio i TV emisije o domaćoj glazbenoj sceni…

O razlozima i odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene govori nekadašnji urednik emisije HTV-a Briljanteen, pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar.    

Urednik i voditelj tribine je novinar tjednika Nacional, glazbeni kritičar i dugogodišnji sudionik domaće glazbene scene Dubravko Jagatić.

Tribina će se održati 17. ožujka u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –