Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Foenkinos

Delikatnost

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ursula Burger Oesch
  • 09/2014.
  • 221 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532861013
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Delikatnost" je roman koji podsjeća na nestalnost fortune: priča je to o ponovnom rađanju i nepredvidljivosti ljubavnih susreta. Junakinja romana, Nathalie je uspješna i naočita mlada žena koja jednoga dana na ulici upoznaje svog budućeg muža. Nakon nekoliko sretnih bračnih godina, nenadani događaj potpuno joj mijenja život.

Isprva neprijemčiva za društvene interakcije i posao, Nathalie se ubrzo zatvara u neprobojnu tvrđavu usamljenosti i rada, kojoj mjesecima nitko neće imati pristup.
 
Gotovo nitko, jer nakon što ga njezin prvi poljubac zatekne nespremnim, jedan će nespretni i diskretni Šveđanin gotovo nehotice osvojiti njezino srce. Sentimentalni vrtlog iz kojeg nema povratka završit će se zajedničkim bijegom daleko od znatiželjnih pogleda okoline.

"Delikatnost" je Foenkinosov osmi roman koji mu je priskrbio čak devet književnih nagrada. S nakladom od nevjerojatnih 1300 000 primjeraka tiskanih i prodanih u Francuskoj te 1500 000 u svijetu, roman je 2012. doživio i filmsko uprizorenje u režiji samog autora i njegova brata, Stephanea Fonekinosa. Uloge glavnih likova utjelovili su Audrey Tatou i Francois Damiens a film je 2012. nominiran i za francusku filmsku nagradu Cesar.

David Foenkinos je rođen 1974. u Parizu. Nesuđeni muzičar, profesor gitare i strastveni ljubitelj književnosti od svoje 16. godine, kad je zbog rijetke bolesti proveo dva mjeseca u bolnici, studirao je književnost na Sorbonnei, a 2002. objavio je svoj prvi roman. Posljednjih nekoliko godina, njegova se djela nalaze u samom vrhu ljestvica najprodavanijih naslova u Francuskoj i u svijetu (preveden je na 40 jezika). Dosad je objavio petnaest romana i jedan kazališni komad.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– David Foenkinos - razgovor –

David Foenkinos : Mislio sam da je 'Delikatnost' samo luda priča o ljubavi udovice i Šveđanina

Nikada nisam ovo očekivao. Uvijek je neobično saznanje da me čitaju u cijelom svijetu. Nikada ne čekam na uspjeh. Ponekad sam bio sretniji kada mi knjige nisu uspjele. Uspjeh mijenja mnogo toga, ali ne mislim o tome dok pišem. Slobodan sam u načinu na koji živim, važno je ostati iskren.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –