Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jhumpa Lahiri

Ravnica

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Petra Mrduljaš Doležal
  • 11/2014.
  • 345 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533133751
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Subhash i Udayan nerazdvojna su braća, rođena u razmaku od samo petnaest mjeseci, koju često miješaju jednog s drugim u četvrti Calcutte gdje su odrasli. Ali oni su istodobno utjelovljenje čiste suprotnosti i čeka ih posve različita sudbina.

U 1960-ima Udayana − karizmatičnog i impulzivnog − privuče naksalitski pokret koji diže ustanak s ciljem brisanja neravnopravnosti i siromaštva, a on će za svoja uvjerenja dati sve i ugroziti sve. Subhash je, pak, poslušan sin, koji ne dijeli bratovu političku strast, pa će otići od kuće da bi se bavio znanstvenim istraživanjima u mirnome, obalnome zakutku Amerike.

Ali kad Subhash dozna za nesreću koja se dogodila njegovu bratu u ravnici ispred njihova roditeljskog doma, vratit će se u Indiju ne bi li sabrao krhotine slomljene obitelji i zaliječio rane koje je Udayan ostavio za sobom − među kojima je i ona u srcu bratove supruge.

"Ravnica" je uzbudljiva obiteljska saga, priča duboko ukorijenjena u povijesne događaje koja uvjerljivo i skladno obuhvaća nekoliko naraštaja i dijelova svijeta. Jhumpa Lahiri pokazuje da je u zenitu svoje izuzetne spisateljske snage.

***

Jhumpa Lahiri autorica je romana "Tumač bolesti", "Imenjak" i "Nenavikla zemlja". Dobitnica je Pulitzerove nagrade, Nagrade PEN/Hemingway, Međunarodne nagrade za kratku priču "Frank O'Connor" i Guggenheimove stipendije. Godine 2012. postala je članicom Američke akademije za umjetnost i književnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –