Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Morten Storm Paul Cruickshank Tim Lister

Agent Storm : Bio sam član Al Qaide, a radio za CIA-u

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2015.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 978953313 3720
  • Cijena: 23.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Riječ je o memoarima Danca koji tvrdi da je bio ključan agent američke, britanske i danske tajne službe dok su one u Jemenu pokušavale locirati najznačajnijeg aktivnog operativca Al Qaede pri čemu je ključni lik u cijeloj priči bila jedna Hrvatica.

Autor memoara "Agent Storm" danac Morten Storm bivši je pripadnik jedne danske biciklističke bande, koji je volio pijančevati, lumpati, nasilno se ponašati, pa je neko vrijeme proveo i u zatvoru. No, prije petnaestak godina – kako sam tvrdi - potpuno se promijenio, zainteresirao za Islam, te ga počeo proučavati. Taj ga je interes odveo u Jemen gdje je išao studirati arapski i Islam. Tamo se počeo kretati u lokalnim vjerskim krugovima, upoznao i neke islamske ekstremiste, pa je preko njih sreo i tajanstvenog Anwara al-Awlakija, za kojeg je ustanovio da je ključan čovjek "Al Qaede".

Awlaki je bio vođa njenog ogranka koji ima sjedište u Jemenu, a koji se zove "AL Qaeda Arapskog poluotoka". Dok je boravio u Jemenu Storm je štošta saznao o tamošnjim ekstremistima, pa je družeći se s njima mnogo saznao i o njihovim terorističkim planovima i aktivnostima. Pridružio im se u širenju islamističke propagande, čak bio spreman sudjelovati u nekim borbenim akcijama.

No, prije pet-šest godina odjednom je – dijelom i zbog terorizma koji su se bavili - počeo potpuno mijenjati mišljenje o islamističkom radikalizmu, te se toliko okrenuo da se odlučio boriti protiv njega. Zato je kontaktirao dansku tajnu službu rekavši da je spreman postati njen dvostruki agent i staviti joj na raspolaganje sva svoja saznanja. To ga je dovelo i do američke i britanske tajne službe, koje su – kako on tvrdi - zaključile da bi ga mogle iskoristiti kako bi ostvarile ono što im je bila najveća želja, da likvidiraju Awlakija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –