Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Biserka Cvjetičanin

Kultura u doba mreža

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 12/2014.
  • 576 str., meki uvez
  • ISBN 9789531692977
  • Cijena: 21.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Biserke Cvjetičanin "Kultura u doba mreža" bavi se analizom kulturne politike (i kulturnih politika) kao jednom od nezaobilaznih i iznimno važnih javnih politika modernog društva i modernih demokracija. Pokazalo se da sva društva koja zanemaruju taj vid javne politike prije ili kasnije gube jednu od ključnih dimenzija razvoja i zapadaju u krizu identiteta kao elementa prepoznatljivosti u današnjem pluralnom svijetu. Stoga je tema kojom se bavi ovo djelo znanstveno i stručno relevantna upravo onoliko koliko je relevantan i važan sam razvoj društva.

Autorica uvijek polazi od sasvim konkretnih problema kulturne zbilje i kulturne politike. Ona svoje poglede i stavove ne izvodi iz općih načela i normi kulture i kulturne politike nego iz stvarnog života suvremenih kulturnih procesa. Čak i onda kad polazi od nekih općih načela (recimo od generalnih i univerzalnih načela Ujedinjenih naroda, UNESCO-a ili pak drugih međunarodnih, kako znanstvenih tako i političkih tijela i organizacija) ona ta načela sagledava u svjetlu njihove stvarne provedivosti, njihove recepcije u konkretnim društvenim sredinama. Autorica u svome pristupu ponajprije ima na umu kako se ta načela doživljavaju, prevode, provode ili ne provode.

Ovo djelo analizira hrvatsku kulturu i kulturnu politiku u svjetlu činjenice da je Hrvatska postala punopravna članica Europske unije te da u svoju buduću  kulturnu politiku i strategiju treba ugraditi tri temeljna strateška smjera EU: promicanje kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga, razvoj kreativnih industrija u najširem smislu i jačanje uloge kulture u hrvatskim vanjskim odnosima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –