Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristina Ohlsson

Pepeljuge

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Danilo Brozović
  • 05/2015.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038407
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kristina Ohlsson već se svojim prvim romanom pozicionirala kao pripadnica elitnog kruga skandinavskih autora kriminalističkih romana i svojim dotjeranim proznim stilom, slojevitim likovima i intrigantnom radnjom pridobila kritiku i publiku ne samo u Skandinaviji nego i diljem Europe.

Jednog dana usred kišnog švedskog ljeta iz kupea vlaka oteta je djevojčica. Vlak je stao na usputnoj stanici i djevojčičina majka izašla je na peron da bi obavila telefonski razgovor, no nije primijetila da je vlak krenuo. Osoblje vlaka je upozoreno da pripazi na dijete koje je ostalo spavati, no kad je vlak ušao na stockholmski glavni kolodvor djevojčice nije bilo, i unatoč desecima potencijalnih svjedoka nitko nije vidio što se dogodilo.

Inspektoru Alexu Rechtu i njegovom timu kojem je pridružena kriminalistica Fredrika Bergman dodijeljeno je rješavanje tog slučaja koji se na početku činio tipičnim primjerom bitke rastavljenih roditelja oko skrbništva. No kad na sjeveru Švedske pronađu leš djeteta kojem je na čelu napisana riječ "neželjena", slučaj se za istražiteljski tim ubrzo pretvara u noćnu moru – potjeru za dijabolično inteligentnim i okrutnim ubojicom.

***

Kristina Ohlsson donedavno je bila na funkciji šefice odjela za protuterorističke aktivnosti u OSCE, a prije toga je radila u švedskoj policiji i švedskom Ministarstvu vanjskih poslova. Takva radna biografija impresivan je podsjetnik na vještinu koju je stekla i koja joj je svakako koristila kad se 2009. pojavila s debitantskim kriminalističkim romanom Askungar/Pepeljuge. Njezina sljedeća dva romana, Daisy i Anđeli čuvari ušla su 2010. i 2011. u uži izbor za nagradu Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana. Ohlssoničina trilogija za djecu (prvi nastavak, Staklena djeca, objavljen je 2013. godine) oduševila je kritiku i publiku te je poput njezinih krimića za odrasle privukla pozornost ljubitelja kriminalističkog žanra diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –