Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian Falconer

Olivia i vilinske princeze

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2015.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134017
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Olivia je u depresiji, misli da ima krizu identiteta. Jer sve djevojčice žele biti princeze u ružičastom sa sjajnim krunama i čarobnim štapićima. Čak i nekoliko dječaka. U svakoj predstavi u vrtiću, za svačiji rođendan, u parku. Zašto ne bi bile indijske, kineske ili afričke princeze?

Prošle godine, kad je Olivia bila mala, i sama je željela biti balerina – vilinska princeza. Ali sada pokušava razviti ozbiljniji, moderan stil. Ako su svi princeze, onda princeze nisu ništa posebno. – zaključila je Olivia.

Ležeći u krevetu i pokušavajući zaspati razmišlja čime bi se sve mogla baviti. Svaka nova ideja maštovitija je od prethodne, ali jedno je uvijek sigurno: Olivia se ne želi uklopiti, ona se mora isticati.

***

Ian Falconer poznati je američki ilustratror, dizajner i scenograf. Radio je kostime i scenografiju za kazališta u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu i Londonu za baletne i operne predstave. Mnoge njegove ilustracije bile su na naslovnicama časopisa New Yorker. Objavio je 12 slikovnica o Oliviji (prvu je Profil objavio 2001.). Ian Falconer živi u New Yorku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –