Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrés Neuman

Razgovori nasamo

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 11/2015.
  • 198 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591132
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mario odlučuje ispuniti obećanje te svom 10-godišnjem sinu Litu priređuje avanturu života i vodi ga na višednevni izlet kamionom, a pritom od njega taji svoju tešku bolest kako bi svoje zadnje zajedničko vrijeme proveli što bezbrižnije. Uz transkripciju Mariovih misli roman "Razgovori nasamo" donosi i Litovo duhovito izvješće s tog putovanja te bilješke njegove majke Elene koja u dnevnik pohranjuje sjećanja na godine provedene s Marijem, ali i analizu vlastite seksualnosti i tjelesnosti, te suočavanje s nadolazećim starenjem i samoćom.

Vještim korištenjem pripovjednog troglasja te različitih diskursa i narativnih tehnika Andres Neuman stvara snažan i potresan roman o bolesti, smrti, seksu, tuzi, roditeljstvu, ljubavi, gubitku voljene osobe i opraštanju od života.

"Razgovori nasamo" je roman koji slavi i uzdiže književnost kao jedno od rijetkih dostupnih nam sredstava sposobnih pripremiti nas na ono neumitno i neizbježno – na svijest o tome da nas jednog dana više neće biti.

Andrés Neuman (1977., Buenos Aires) poznati je i nagrađivani pisac romana, kratkih priča i poezije. Sin argentinskih glazbenika u emigraciji, za vrijeme djetinjstva seli u Granadu gdje je i diplomirao te neko vrijeme predavao latino-američku književnost na Sveučilištu. Autor je romana „Bariloche“ (1999), „La vida en las ventanas“ (2002), „Una vez Argentina“ (2003), „Putnik stoljeća“ (El viajero del siglo, 2009), „Razgovori nasamo“ (Hablar solos, 2012)  i "Lom" (Fractura, 2018), te još desetak izdanja kratkih priča, zbirki pjesama i aforizama.

Istaknut je među najvažnije latino-američke autore na listi „Bogotá-39“ i magazina Granta. „Putnik stoljeća“ ovjenčan je brojnim nagradama među kojima se ističu najcijenjenije latino-američko priznanje za roman „Alfaguara“, „Premio de la Crítica“, uži izbor za „IMPAC Dublin“ i nagradu časopisa Independent za stranu prozu. Knjige su mu prevedene na dvadesetak jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Andrés Neuman - Razgovori nasamo –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –