Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lynn Shepherd

Fatalna bliskost

  • Nakladnik: Lumen
  • Prijevod: Mladen Kopjar
  • 07/2015.
  • 350 str., meki uvez
  • ISBN 9789533420332
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada u jesen 1850. detektiva Charlesa Maddoxa pozovu u kuću u ulici Chester iznenadi se kada shvati da je u kući jedinog preživjelog sina davno umrlog i sada već legendarnog Percyja Bysshea Shelleya. Sir Percy i njegova žena  Jane žele da se Charles pozabavi ucjenom i od polusestre umiruće Mary Shelley, autorice Frankensteina, Claire, vrati dokumente koje je, tvrde, ova ukrala.

Shelley je već godinama mrtav ali je legenda i dobiti zadatak poput ovog izazov je i čast. No, Charles koji se brine za bolesnog praujaka od kojeg je i naslijedio detektivski posao shvati da je starac nekako upetljan u priču oko Shellejevih još 1814. i da je, iza zahtjeva da se riješi slučaj ucjene mnogo, mnogo više. Kakvi su to papiri i mogu li oni uništiti Shelleyjeve?

Charles kreće u potragu koja ga vodi po Londonu, iz bogatih blještavih kuća do skromnih pansiona, kroz maglu i vjetar, upoznaje ljude koji su daleko kompliciraniji nego li se na prvu čini. Svatko od njih sakriva "kosture u ormaru" i kada se jednom vrata odškrinu...

 

Priča o Shelleyjima je priča o ljubavi i smrti, gubitku i izdaji. Lynn Shepherd donosi vlastitu interpretaciju te priče, nudeći nove, šokantne odgovore na tajne koje do danas nisu u potpunosti razjašnjene.

 

**

Književni krimić koji postavlja prava pitanja o Shellyjevima... ovo je priča koja će vas tjerati da okrećete stranice... zaplet pun napetosti, vrsna karakterizacija i sjajna atmosfera.

The Guardian


Predivno domišljat roman: prodoran, napet i fascinantan po tome kako preoblikuje poznate stvari i donosi priču koja je meni bila čudesno uvjerljiva. Shepherd doista veličanstveno koristi svoje istraživanje.

- Miranda Seymour, biografkinja Mary Shelley


Moćna mješavina strasti, intrige, perverzije i izdaje koja istražuje živote Shelleyjevih, Byrona i njihovih prijatelja iz doba romantizma kroz gotičku prizmu.

- Lyndsay Faye, autorica romana "The Gods of Gotham"

Lynn Shepherd doktorirala je na Oxfordu englesku književnost, a ljubav prema klasicima prenosi i u svoje romane. Dugo je radila kao predstavnica za tisak za tvrtku Guinness, gdje je započela i akciju "Voda za život" koja dovodi čistu vodu u brojna afrička sela.

Danas se bavi samo pisanjem, a njezini su romani među najpopularnijim primjerima povijesnog krimića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Lynn Shepherd o svom romanu 'Fatalna bliskost' –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –