Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anne Rice

Princ Lestat

  • Nakladnik: Lumen
  • Prijevod: Mate Maras
  • 11/2015.
  • 428 str., meki uvez
  • ISBN 9789533420387
  • Cijena: 23.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Princ Lestat obogatio je vampirski svijet Anne Rice i njezinu mitologiju vampira... utoliko je bio dugoočekivani povratak Anne Rice u kraljevstvo "Vampirskih kronika". On priziva neodoljivi duhovni svijet najstarijih i najmoćnijih sila između Nebesa i Zemlje ‒ neukrotivog i nevidljivog Amela, čija žeđ za ljudskom krvlju rađa užas kod besmrtnih Neumrlih. Stvarajući novi svijet duhova i sila, Anne Rice oživljuje likove, legende i folklor Vampirskih kronika.

Otkad je umrla kraljica vampira Akasha, diljem svijeta zavladao je kaos među Neumrlima. Autoričin slavni junak Lestat jedini je besmrtnik poznat po imenu svim mladim i starim vampirima pa ga mnogi pozivaju da se vrati iz duga izgnanstva i uvede red jer pogubna pohota iskorjenjuje duhove od grada do grada.

Osim upečatljivih likova kao što su melankolični Louis, djetinjasti Armand, blizanke Maharet i Mekare, nekadašnji učenjak David Talbot iz društva Talamasca, drevni Rimljani Pandora i plemeniti Marius, pa čak i Lestatova otuđena majka Gabrielle, čitatelji upoznaju nove vampire koji moraju surađivati u vođenju vampirskoga roda s pomoću tehnologije i obreda idući stazom jedinstva te gradeći novo vampirsko carstvo u modernom svijetu.

 

**

Veličanstveni triler koji se ne ispušta iz ruke... Anne Rice počinje gdje su se zaustavili Bram Stoker i hollywoodske verzije te izravno prodire u istinsku fascinantnost mita – u odgoj vampira.

Chicago Tribune

 

Neodoljivo erotično štivo... Katkad divno, a uvijek nezaboravno.

Washington Post

 

Ako se predate i pođete s njom, predali ste se očaranosti kao u pohotnom snu.

The Boston Globe

Jedna od najprodavanijih i najčitanijih američkih spisateljica, autorica poznata po svojim kronikama o vampirima kao i ostalim djelima u kojima se u dubokim epskim pričama isprepliče svijet nadnaravnog sa elementima povijesti, religije, filozofije i složenih karaktera koji istražuju i šire naš fizički svijet izvan ograničenja percepcije.

Anne Rice život je započela kao Howard Allen O'Brien, kao drugo od četvoro djece Howard i Katherine Allen O'Brien. Sama je odlučila da će se zvati Anne kada je je krenula u prvi razred osnovne škole. Njezina majka, koja je dugo godina patila od alkoholizma, umrla je kada je Anne imala 15 godina. 1959. upisuje Texas Woman’s University, a 1960. se seli u San Francisco gdje se godinu dana poslije udaje za Stana Ricea. 1964. diplomirala je na San Francisco State iz političkih znanosti a 1972. iz kreativnog pisanja. U to se vrijeme počinje baviti pisanjem i ubrzo nakon smrti svoje prve kćeri izdaje svoje najpoznatije djelo: “Razgovor s vampirom” (“Interview with the Vampire”, 1976). Ova je prva knjiga iz njezinog poznatog serijala o vampirima (Vampire Chronicles) uključujući “The Vampire Lestat” (1985), “The Queen of the Damned” (1988), “The Tale of the Body Thief” (1992), “Memnoch The Devil” (1995), “The Vampire Armand” (1998) i dr.

Također je pisala pod pseudonimima Anne Rampling i A. N. Roquelaure.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –