Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Manuel Marcos

Gunterova zima

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Ivan Krpan
  • 11/2015.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953454
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nezaobilazna točka u razvoju latinskoameričke pripovjedne proze prema polifonijskom romanu "Gunterova zima" građu crpi iz dramatičnih zgoda koje je autor, Juan Manuel Marcos, proživio između 1973. i 1987. za mukotrpnih godina vojne diktature u Paragvaju, i svoga političkog egzila u Španjolskoj i Sjedinjenim Državama.

Okosnicu radnje romana čini putovanje hladnog činovnika Svjetske banke, Paragvajca njemačkih korijena Guntera, u pratnji supruge Elize, tankoćutne afroamerikanke i hispanistice, u središte južnoameričkog državnog terorizma u vrijeme Malvinskog ili Falklandskog rata. Gunterova je namjera spasiti nećakinju Soledad, mladu pjesnikinju koja je upravo zbog svoje poezije podvrgnuta torturi.

Stranicama romana, kojemu ne nedostaje humora i ingeniozna ukazivanja na proturječja našega doba, defiliraju stvarni i izmišljeni prizori iz Asuncióna, Corrientesa, Buenos Airesa, Meksika, Pittsburgha, New Yorka, Oklahome, Madrida, Pariza i Bukurešta. Satkan pročišćenim tehnikama avangardne prozne umjetnosti, i do srži prožet lirizmom, hvaljen od čitatelja i međunarodne kritike, preveden na više od četrdeset jezika, roman "Gunterova zima" jeziv je hommage idealizmu mladosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –