Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jure Ćurković

Svjetionik duše : (Santiago de Compostela – Put svetog Jakova)

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 12/2015.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533038643
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Jure Ćurkovića "Svjetionik duše" nadahnuti je putopis s hodočašća u Santiago de Compostelu, tragom Isusova učenika svetoga Jakova apostola. Na napornome hodočašću autor je doživio običnomu smrtniku neobjašnjive vizije, koje su ga još više približile Bogu.

Knjiga donosi faktografske podatke o destinacijama i opise mjesta kojima je autor prolazio, asocijacije na Bibliju, citate, upute za duga hodanja iz vlastitoga planinarskog iskustva, a nadasve duhovne doživljaje i osjećaj Božje prisutnosti i blizine. Svoje dojmove i iskustva autor je pretočio u jasno i pitko štivo, koje knjizi daje čar vrhunske putopisne literature.

Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama s putovanja autora, te odličnim fotografijama svetišta i mjesta kroz koje je autor prolazio. Na kraju knjige nalazi se i Kazalo svetišta, te mali riječnik Korisnih riječi za lakše snalaženje hodočasnika na putu u Santiago de Compostelu.

Jure Ćurković rođen je 1953. u zaselku Vlaka, mjesto u Hercegovini. Po završetku studija Termotehnike na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, upisao je postdiplomski studij te 1985. stekao zvanje doktora tehničkih znanosti iz područja energetike. Za vrijeme studiranja upisao je studij Laičke teologije na Teološkom fakultetu u Zagrebu.

U zadnjih petnaestak godina intenzivno planinari. Dobitnik je niza planinarskih nagrada među kojima je najvrjednija Posebno priznanje Hrvatskoga planinarskog saveza za završetak Hrvatske planinarske obilaznice (HPO). God. 1999. počinje uređivati internetsku stranicu planinarenje.hr., koja je prerasla u najposjećeniji planinarski portal u Republici Hrvatskoj. Na tom portalu opisani su hodočasnički putovi koji vode iz Zagreba do svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, od San Juan Pied de Porta do Santiago de Compostele (Francuski put), od Santiago de Compostele do Finesterre i Muxije i od Lurdesa do Santiago de Compostele (Aragonski put).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –