Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Žene i politika : Feministička politička znanost

  • Nakladnik: Centar za ženske studije
  • Nakladnik: Fakultet političkih znanosti
  • Urednik: Marjeta Šinko
  • Prijevod: Davor Stipetić , Sandra Prlenda
  • 12/2015.
  • 573 str., meki uvez
  • ISBN 9789536955473
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Politika, definirali je kao moć, zajednicu ili institucije, realnost je ženskih i muških života te (…) opravdan fokus feminističkih istraživanja i kritika. Politika usmjerava, ograničava, uokviruje naša orodnjena svakodnevna iskustva. Feministička politologija intimno je svjesna važnosti politike za žene, odnosno orodnjene odnose te duboko predana razotkrivanju njenih manjkavost i dokidanju njenih nepravdi. Upravo stoga tekstovi u ovome izdanju trebali bi biti od važnosti svima, a ne samo (pro)feministima/kinjama. (…)

Ovaj zbornik pokušava rasvijetliti ključne teorijske rasprave i istraživačke pothvate kao i popuniti terminološku prazninu uspostavljajući hrvatske prijevodne standarde znanstvenih koncepata na području roda i politike. Zbornik je, nažalost, samo ograničen izbor iz mnoštva kvalitetnih i značajnih tekstova pa stoga ostaje nada kako je ovo samo prvi u nizu takvih prijevoda te da će u čitatelju/ici potaknuti interes za daljnje istraživanje.

Iz uvoda Marjete Šinko

Autori/ce: Marjeta Šinko, Olympe de Gouges, Susan Moller Okin, Jane Mansbridge, Joni Lovenduski, Mary G. Dietz, Virginia Sapiro, Drude Dahlerup, Smiljana Leinert Novosel, Ronald Inglehart, Pippa Norris, Yvone Galligan, Sara Clavero, Jennifer L. Lawless, Richard Fox, Karen Celis, Sarah Childs, Johanna Kantola, Mona Lena Krook, Ruth Lister, Karen Beckwith, Jaqui True, Judith Squires, Amy G. Mazur, Dorothy E. McBride.

Knjiga "Žene i politika: Feministička politička znanost" (ur. Marjeta Šinko) suizdavački je projekt Centra za ženske studije i Fakulteta političkih znanosti (FPZ).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –