Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vicki Mackenzie

Špilja u snijegu : Potraga jedne zapadnjakinje za prosvjetljenjem

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Petar Softa
  • 01/2016.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038698
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Špilja u snijegu" biografija je Tenzin Palmo, odnosno Diane Perry koja je postala budistička legenda i borac za pravo žena da postignu duhovno prosvjetljenje. Diane Perry je u dvadesetoj godini, u težnji da ispuni prazninu u vlastitom životu, ušla u indijski samostan kao jedina žena među stotinama redovnika – i započela bitku protiv predrasuda koje su tisućama godina isključivale žene iz duhovnog života.

Trinaest godina kasnije povukla se u zabačenu špilju na visini od 4000 m u Himalaji, odsječenu od svijeta planinama i snijegom. Tamo je dvanaest godina prakticirala intenzivnu budističku meditaciju. Suočila se s nezamislivom hladnoćom, divljim zvijerima, gotovo je umrla od gladi i rušenja lavina; uzgajala je vlastitu hranu i spavala u tradicionalnoj drvenoj meditacijskoj kutiji širine 75 cm – ni na trenutak nije legla.

Njezin je cilj bio postići prosvjetljenje u tijelu žene. Godine 1988. Tenzin Palmo izašla je iz špilje sa čvrstom odlukom da u sjevernoj Indiji izgradi ženski samostan i tako oživi duhovnu tradiciju togdenma – elitnih yogina. Danas putuje diljem svijeta prikupljajući sredstva za izgradnju samostana i školovanje redovnica, susrećući se s duhovnim vođama poput pape i Desmonda Tutua. Dio sredstava od autorskih prava ove knjige namijenjen je dovršenju izgradnje samostana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –