Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irvin D. Yalom

Schopenhauer kao lijek

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Prijevod: Ana Fröbe, Bojan Fröbe
  • 01/2013.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789531766128
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj genijalni roman o grupnoj analizi nosi u sebi sve elemente življenja s grupnom analizom: od terapijske razine do razine filozofskog odgovora. Kada netko "živi" svoje analitičke grupe godinama, kao Yalom, one postaju poznati millieu, terapijski okvir i iskustvo sučeljavanja s osobnim egzistencijalnim strahom kao u ovoj knjizi.

Arhitektura konflikta nameće rješenje u grupi – slojevito, s izlazima vertikalnim ili horizontalnim, ali uvijek uronjenim u grupni fluid nove rješive razine. Silina ove prodorne energije mijenja kognitivnu, osobnu i grupnu razinu življenja. Lijepa je to igra uvlačenja bezveremenosti u egzistencijalni strah koji treba preživjeti ili pobjeći, iskusiti obradu egzistencijalnoga straha u grupi kao dobitak za sebe ili lječidbeno iskustvo za druge, ukazujući na bitak uznapredovale zrelosti grupe. Ova najdirljivija tema obrađena je uspješno – s malo straha za sve nas, ali i sa sadržajno osmišljenim zrcaljenjem do samoga rješenja.

Ovo iskustvo primjenjivo na Schopenhauere, Yalome, učenike i učitelje humanizma, knjigu čini otvorenom za široki krug čitatelja, za tragače novih misli, profesionalce, humaniste... sve nas.

Gorana Tocilj-Šimunković, dr. med.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –