Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vlaović

Glad

  • Nakladnik: Hena com
  • 05/2016.
  • 256 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591323
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Hitchcock bi obožavao glavnu junakinju romana Glad. Izabela kao da dolazi iz vrtoglavice njegovih savršenih žena s kaosom pod kožom. Prirodno platinasta ljepotica sa srcem utamničenim u strahu od luzerstva i mazohističkog gušenja samosvijesti, pokreće i upada u niz antiherojskih poteza posve dvojbenog ishoda. Sve su opcije do kraja otvorene. Glad ove naoko krhke a stjenovite žene, koja putuje u srce svoje tame, mogla bi završiti na tisuće načina – od zločina iz očaja do predaje ili nade. Zato je strašno uzbudljivo putovati s Izabelom i dijeliti njezine rane, čežnje i katarze.

Milana Vlaović proizvela je začudnu, mimikrijsku metažanrovsku prozu kojom gipko i hazarderski hrani čitateljsku žudnju. Erotična, ironična, glamurozna i eskapistička a onda opet žestoko svrdlajuća kroz pustopoljine ljudske psihe, Milana Vlaović je ispisala roman koji se guta u dahu. Glad počinje kao raskošna sapunica, a zatim gorko demaskira obiteljska nasilja, ksenofobiju, rasizam i ukletost predatorskih vrhova društva. Roman Sfinga.

Davor Špišić

Milana Vlaović rođena je u Metkoviću u kojem završava osnovnu i srednju školu. Školovanje nastavlja u Zagrebu, gdje za vrijeme studija počinje pisati za tjednike Globus i Pop Extra. Idućih deset godina provodi u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje po povratku iz inozemstva nastavlja s novinarskim radom. Svoj prvi roman "Blato" objavljuje 2007., a 2011. drugi, "Bomboni od meda". Knjigu priča "Rašeljka i druge žene" objavljuje 2013. U međuvremenu je prošla četverogodišnju edukaciju iz područja integrativne psihoterapije. Roman "Glad" četvrta je njezina knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –