Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Kumpfmüller

Raskoš života

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Bojana Bajić
  • 06/2016.
  • 256 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591385
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U baltičkom ljetovalištu u Müritzu, u ljeto 1923., Franz Kafka, tada malo kome znani pisac i Dora Diamant susreću se i fatalno zaljubljuju. Već tada teško oboljeli Franz pod dojmom je snažnih, njemu samom neočekivanih osjećaja i odlučuje se na pothvat zajedničkog života s Dorom u Berlinu. Unatoč brojnim preprekama – njegovoj teškoj bolesti, preopreznim roditeljima, društvenim nedaćama i nesigurnosti vremena, njihova je nježna romansa na samom rubu života postala jedna od najljepših ljubavnih priča prošlog stoljeća.

Na temelju stvarnih činjenica iz dnevnika, pisama i posljednjih Kafkinih tekstova pred smrt, Michael Kumpfmüller majstorski je nježno, gotovo meko, oblikovao roman o jednom od najintrigantnijih autora ikada. Priča o ljubavi i patnji, o nadi i strahu, o prazninama i ispunjenju prepuna je delikatnih detalja koji Kafkinoj fizionomiji dodaju nove, suptilne nijanse.

Knjiga "Raskoš života" snažno nas povlači u svijet ovog gotovo mitskog književnika, ali ga s druge strane čini i tako krhko običnim, prepoznatljivim u svakome od nas. Bolna koliko i lijepa, osebujna priča o čovjeku na čijem se neumitnom kraju tragično susreću ljubav i smrt.


Tiha, nježna, prekrasna i istodobno pretužna priča. Kumpfmüller je uspješno ispisao blagi i delikatni roman o dvoje izvanrednih ljudi u beznadnoj životnoj situaciji. - Westfälischer Anzeiger

Michael Kumpfmüller njemački je autor i bivši novinar, rođen 1961. godine u Münchenu. Danas živi kao slobodni pisac u Berlinu. Godine 2000. objavljen je njegov proslavljeni roman "Hampels Fluchten", ujedno i prvijenac, a zatim su uslijedili romani "Durst" (2003.) i "Nachricht an alle" (2008.) za kojega je dobio nagradu Alfred Döblin, "Raskoš života" (2011.) te "Die Erziehung des Mannes" (2016.) Njegove knjige prevedene su na 18 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Raskoš života - Michael Kumpfmüller –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –