Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monty Waldin

Biodinamičko vrtlarstvo : Uzgojite zdrave biljke i sočne plodove uz pomoć Mjeseca i prirodnih ciklusa

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nika Antunac
  • 09/2016.
  • 253 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532573459
  • Cijena: 29.86 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svi koji se bave vrtlarstvom, bilo da uzgajaju povrće, voćke ili pak cvijeće, imaju isti cilj: uzgojiti predivne, sočne plodove, a svoj vrt učiniti mjestom koje vrvi životom, mjestom uživanja za sva čula. Biodinamika se vraća starinskim, stoljećima provjerenim vrijednostima i načelima – povezivanjem s ciklusima godišnjih doma i prirodnim ritmovima. Na taj način zemlji vraćamo više nego što od nje uzimamo, a ona nas nagrađuje obiljem i vjernošću.

Ova bogato ilustrirana knjiga prvi je sveobuhvatni priručnik na domaćem tržištu u kojem ćete saznati što je biodinamika, po čemu se razlikuje od konvencionalnog uzgoja i kako možete unaprijediti svoj vrt ako ga već obrađujete na ekološki način; u knjizi je detaljno prikazana i objašnjena izrada svih prirodnih pripravaka i način njihove upotrebe a opširni planer koji će vas voditi kroz cijelu godinu opisuje kako uzgojiti više od 80 usjeva, od luka i mrkve, do limuna i grožđa – priprema tla, sjetva, briga, berba i pohrana, prikupljanje sjemenja te uklanjanje problema.

Za sve one koje zanima vrtlarstvo, bilo da ste početnik ili iskusni vrtlar – "Biodinamičko vrtlarstvo" je knjiga od koje se možda više nećete odvajati: pregledna, trajna, jednostavna, sveobuhvatna i prepuna informacija.

Monty Waldin nagrađivan je autor knjiga o vinima i stručnjak za zelena pitanja, s osobnim iskustvom razvoja biodinamičkih vinograda u Europi i Sjevernoj Americi. Za njegova života u Francuskoj, britanska televizijska postaja Channel 4 snimila je o Montyju emisiju Château Monty – prvi opservacijski televizijski dokumentarni film o biodinamičkoj proizvodnji vina (2008.). Napisao je nekoliko knjiga te surađuje s brojnim medijima diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –