Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanela Vrkljan

U potrazi

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 10/2016.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789533048314
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj roman, satkan od živih slika, vodi nas na duhovno putovanje. U središtu radnje je Magdalena, djevojka u ranim dvadesetima, koja osjeća da je zatočena u začaranom krugu nametnutih životnih obrazaca s kojima se njezin sustav vrijednosti i njezina mladost ne mire. Na tom putovanju puno je kušnji, tjeskoba i strahova, propitivanja vlastite vjere i religije, ljubavi prema bližnjima i bližnjih prema nama. Ponos nerijetko bira krive puteve da ostvari dobre namjere, piše autorica.

U jednom trenutku Magdalena zagrebe i u strogo čuvane obiteljske tajne... Treba li mlada djevojka nositi teret obiteljske prošlosti? I što je istina? Na tom teškom putovanju Magdalena sazrijeva, a čvrsto joj je uporište vjera koja je sigurnom rukom vodi kroz životna iskušenja i pomaže joj da postane slobodna – od sebe.

Roman "U potrazi" potaknut će nas da i sami preispitamo svoje životne vrijednosti i živimo svoju istinu.

Autorica piše o traganju za unutarnjom slobodom u kontekstu vanjske slobode. Postavlja pitanje kako poštujući tradiciju i temeljne vrijednosti društva poput obitelji, pojedinac ipak može biti slobodan. Brojnim malim istinama, životnim mudrostima, koje kao mamac baca čitateljima, pojednostavljuje život i podsjeća nas da smo duhovna bića i da su svi odgovori koje trebamo znati u nama samima.

Luka Maršić, antropolog i psihoterapeut

Sanela Vrkljan, doktorica ekonomskih znanosti, rođena je u malom hrvatskom selu Omanjska u Bosni i Hercegovini. Kao petogodišnjakinja s obitelji seli se u Hrvatsku. Njezina čvrsta povezanost s prirodom i izrazit senzibilitet prema ljudskim životima potakli su je na pisanje još od najranije dobi, a upravo su život i priroda njezine muze, najsnažnije i neiscrpne. U svom prvom romanu "U potrazi" traga za životnim istinama, uvlačeći čitatelja, bez obzira na njegovu dob, u priču u kojoj će prepoznavajući sebe i sâm postati tragač. Uz prozu piše i poeziju, a svoje je pjesme objavljivala u časopisu Vila Velebita.

Profesionalnu karijeru gradi uglavnom u hotelijerstvu i turizmu. Kao predavač i gost predavač na visokim školama i fakultetima drži predavanja iz područja turizma. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima. Živi u Zagrebu sa sinom i mužem, s kojim vodi mali obiteljski hotel na jadranskoj obali.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –