Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Armin Öhri

Tamna muza

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Boris Perić
  • 10/2016.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533039541
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Tamna muza" lihtenštajnskoga pisca Armina Öhrija povijesni je kriminalistički roman u kojem se kroz intrigantan zaplet propituje univerzalna tema odnosa zločina i kazne. Autor na zanimljiv način prikazuje Berlin Bismarckova doba kao poprište scena seksa i nasilja…

Godina je 1865. Grad pulsira pod vrelinom ljeta, a građani s napetošću prate najnoviji kriminalistički slučaj: profesor Botho Goltz navodno je bestijalno ubio gospođicu Lenu Kulm, povremenu prostitutku. Svi dokazi govore protiv uglednog filozofa, koji dospijeva pred sud. Glavni junak Julius Bentheim, mladi student prava, koji dodatno zarađuje za život kao policijski i sudski crtač, prati slučaj iz neposredne blizine. Uskoro postaje jasno: ništa nije toliko očito kao što je to ispočetka pretpostavljalo državno tužilaštvo. Julius spoznaje da je genijalni profesor dio mutne strategije koja može završiti kapitulacijom pruske pravne države…

Riječ je o hvaljenom djelu za koje je Armin Öhri dobio nagradu Europske unije za književnost 2014. godine, a koje je prevedeno na više europskih jezika.

Lihtenštajnski autor Armin Öhri (1978.) živi u Grabsu, u sanktgalenškoj rajnskoj dolini u Švicarskoj. Odrastao je u malom lihtenštajnskom mjestu Ruggellu. Studirao je povijest, filozofiju i njemački jezik i književnost. Od 2009. godine objavio je nekoliko romana u njemačkim nezavisnim izdavačkim kućama, među ostalim i u značajnoj kući Gmeiner. U izdanju ove izdavačke kuće, osim "Tamne muze" (2012.) objavio je još dva romana: "Sinfonie des Todes" (Simfonija smrti, u suradnji s autoricom Vanessom Tschirky, 2011.) i "Der Bund der Okkultisten" (Savez okultista, 2014.). U svojim djelima na vrlo zanimljiv način povezuje poznavanje povijesti – uglavnom vezano za 19. stoljeće – i fikciju, znalački ispreplećući povijesne događaje i kriminalistički žanr. Više godina radi u prosvjeti, a trenutačno je zaposlen u jednoj trgovačkoj školi. Autor je za "Tamnu muzu" primio nagradu Europske unije za književnost 2014. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –