Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vesna Brkić

Dodole

  • Nakladnik: Leykam international
  • 09/2015.
  • 186 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533400259
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Dodole" Vesne Brkić sastoji se iz dva dijela. Prvi dio "Začudne priče" sačinjavaju pripovijetke nastale u razdoblju između 1992. i 2009. godine i u njima autorica, podrijetlom iz Brčkog, progovara o svojim traumatičnim sjećanjima na ratna zbivanja u Bosni, o tuzi zbog gubitka voljene domovine i o krhotinama u koje se posljedično pretvorio njezin život nakon rata, o bolesti koja ju je zadesila, liječenju nakon krive dijagnoze na Neuropsihijatrijskom odjelu i dr.

Iako puna liričnosti i poezije ova proza nije nimalo lako štivo i u svakom će čitatelju izazvati duboko suosjećanje s pripovjedačicom. Znakoviti naslovi priča: "Esma – komadići stakla", "Metamorfoza ruže", "Oči od stakla", "Daj mi malo", "Preobražaj", "Metamorfoza straha" gotovo nadrealistički upućuju na sadržaj.

Drugi dio "Gospava", posvećen autoričinoj majci, mozaik je sjećanja na djetinjstvo, majku, oca i baku prije rata te na prekinuto djevojaštvo, odrastanje, normalan život.

Ova knjiga nije međutim glasno zapomaganje već tiho jecanje za prošlim, nepovratno izgubljenim vremenima i beskrajno žaljenje za voljenom Bosnom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –