Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anita Moorjani

A što ako je ovo raj?

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 11/2016.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789533048413
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon iskustva blizu smrti koje je doživjela, a potom i opisala u svjetskoj uspješnici "Ponovno rođena", Anita Moorjani dobro je upoznala istine skrivene s onu stranu uobičajenog znanja i prihvaćanja. Njezine spoznaje pomogle su joj da još jasnije shvati svoju sudbinu.

Jedna od tih istina odnosi se na razmatranje kulturalnih mitova koji prožimaju naš svakodnevni život. Prenoseći se s naraštaja na naraštaj, ti su mitovi rašireni i dominantni. Od uvjerenja da su žene slabiji spol, da je sebično voljeti sebe, da je u pravoj ljubavi sve dopušteno ili da žanjemo ono što smo posijali do ideje da uvijek moramo imati pozitivan stav, kulturalne mitove nerijetko prihvaćamo kao činjenice, a da ih i ne dovodimo u sumnju. Moorjani tvrdi kako je došlo vrijeme da ih propitamo, jer to nam može pomoći da razvijemo svoju pravu osobnost koja poznaje istinu.

U knjizi "A što ako je ovo raj?" Anita Moorjani istražuje uobičajene mitove u našem stvarnom životu, a istodobno iznosi primjere iz vlastitog života koji razotkrivaju laž skrivenu ispod površine. Tek kad se oslobodimo očekivanja i uvjerenja koja su posvuda oko nas, možemo istinski pristupiti životu kakav bismo trebali živjeti.  

Zamislite što bi se dogodilo kad bi nas poučavali da surađujemo umjesto da se međusobno natječemo. Svijet bi bio potpuno drukčiji i vjerujem da bismo tada bili puno suosjećajniji, da bismo puno više poštovali i voljeli svoj planet, kao i sva živa bića koja obitavaju na njemu. – Anita Moorjani

Anita Moorjani rođena je u Singapuru u indijskoj obitelji. Njezina se obitelj preselila u Hong Kong kad su joj bile dvije godine, a ondje živi i danas. Zbog svog podrijetla i školovanja u britanskim školama, multilingvalna je: odrasla je govoreći istodobno engleski, kineski i indijski, a u školi je učila i francuski. Godinama prije nego što joj je u travnju 2002. dijagnosticiran karcinom radila je u poslovnom sektoru.

Zbog osobnog iskustva blizu smrti, Anita često gostuje na konferencijama i događajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Na Odsjeku za biheviorističke znanosti Honkonškog sveučilišta predaje o temama poput ponašanja u terminalnim fazama bolesti, suočavanja sa smrću i psihologije duhovnih uvjerenja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –