Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milan Zagorac

Noina velika avantura

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 12/2016.
  • 112 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780500
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Noa (13 godina) misli, a ništa ga u tom mišljenju ne opovrgava, da bi bilo najbolje napraviti nešto veliko, nešto što nitko drugi još nije napravio, a sve kako bi zadivio Manuelu, najljepšu djevojčicu u Prepuštevcu. Stoga sa svojim prijateljima kreće na plovidbu rijekom Blatnicom - koja će, naravno, biti prepuna neočekivanih događaja i obrata - čiji je krajnji cilj veliko, gotovo mitsko jezero na rijeci Dravi.

Paralelno s dječačkim planovima, i život se odvija u svojim smjerovima pa se, eto, tata i mama razvode, što definitivno nije ugodna situacija ni za Nou ni za njegovu mlađu sestru Martu (11 godina).

Radnja romana smještena je u idilični Prepuštevec gdje Noa i Marta malo jadikuju, malo se prenemažu, malo izvode svakojake gluposti i... pomalo odrastaju.

 

Pozivamo vas, dakle, da se otisnete na putovanje s Noom u neizvjesno, pa makar to bila i malena rijeka. Odrasle pozivamo da se prepuste plovidbi povratka u djetinjstvo, a mlade čitatelje da uživaju u pustolovini, da jačaju vlastiti pustolovni duh te da shvate kako odrastanje nije put na kojem su sami. Ono što naši mladi čitatelji proživljavaju sada, nekada su doživljavali oni koji su sada već veliki.

(iz osvrta Nataše Tićak)

Milan Zagorac je rođen 1976. u Rijeci. Završio je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2000. godine. Od 2002. radio je kao pomoćnik glavnog urednika u Izdavačkoj kući Adamić, od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM, a od 2009. do 2013. bio je direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik. Od 1997. do 2001. bio je pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Za vrijeme studija pokretač i urednik časopisa Iže i suradnik cijelog niza izdavačkih projekata tijekom kasnih devedesetih u Rijeci. Od 2013. sudionik i suorganizator Ri Lita, suosnivač i urednik časopisa i portala za književnost i umjetnost Književnost uživo, urednik nekoliko edicija u elektroničkom i klasičnom izdavaštvu.

Objavljuje kritičke tekstove, osvrte, recenzije, prikaze, eseje, poeziju i prozu od 1997. u Rivalu, Plimi, Književnoj reviji, Književnoj Rijeci, sisačkim Riječima, Novoj Istri, Vijencu, Studentskom listu, Novom listu te je stalni suradnik Korzo.neta i Magazina GKR na kojima redovito objavljuje kolumne i recenzije. Vodi blog Aksiomatični Milan. Do sada je objavio 500 tekstova te uredio i objavio 350 naslova u izdanju Adamića, Studija TiM, Rivala, ICR-a kao i skupine Ri Lit i Književnosti uživo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –