Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lea Brezar

Superjunakinje

  • Nakladnik: Dhar media
  • 02/2017.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789535631248
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Superjunakinje su vodile svoje živote kako su najbolje znale, neke od njih uvjerene da je sve pod njihovom kontrolom, druge pak da ništa ne ovisi o njima i da bolje ne mogu ili ne zaslužuju. Upoznajemo ih u trenucima potpunog životnog poraza, slomljene i nesposobne da ustanu i sastave krhotine svojih života. Na psihijatrijskom odjelu, u međusobnim razgovorima i u terapijskoj grupi, upoznaju jedna drugu, ali i same sebe. Istine s kojima se suočavaju pomoći će im da u razbijenim očekivanjima prepoznaju nadu i nove mogućnosti, usprave se i krenu dalje.

"Superjunakinje" su inspirirane arhetipovima saboter, prostitutka, žrtva i dijete, s četiri životne uloge koje u nekim omjerima svi igramo i često određuju naše živote. Kao u "Čarobnjaku iz Oza", u kojem junaci kreću na put kako bi pronašli željenu vrlinu koja im nedostaje, da bi je pri susretu s čarobnjakom otkrili u samima sebi, tako i superjunakinje Lee Brezar pronalaze u sebi uzroke svoga poraza i nalaze način da ga prevladaju. Naslov

Roman "Superjunakinje" istodobno je ironičan i pobjedonosan jer su sve četiri žene posrnule pod teretom vlastitih očekivanja, tražeći od sebe puno, uvjeravajući se da su superjunakinje, iako nesvjesne vlastitih slabosti. Tek prisiljene da pobijede sebe postaju prave superjunakinje, spremne da pronađu inspiraciju i vedrinu u vlastitim životima.

Ova knjiga „uči i podsjeća na važne stvari u životu – o krizi i kako je se u psihoterapiji može iskoristiti za napredak; o važnosti biblioterapije; o tome kako nije strašno liječiti se u bolnici na kraju grada kad se liječiš na pravi način.“ - Ljubica Uvodić-Vranić

Lea Brezar je rođena 1977. godine u Zagrebu. Aktivna je promotorica poezije. Njezin projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima održava se od 2016.

Vlasnica je marketinške agencije Dhar media te suosnivačica EPOHE, private osnovne i srednje škole. Praktičarka je pozitivne psihologije i studentica Psihologije sa savjetovanjem na The Open Universityju u UK. Trenutno je aktivna na polju obrazovanja i savjetovanja. Živi i radi u Zagrebu.

Objavila je knjige "Crveni planet", slikovnica (2014.), "Oda godinama" zbirka pjesama (2015.), "Izvan okvira", priručnik (2016.), "DA,I?", priručnik (2016.), "Superjunakinje", roman (2017), "Kradljivci sreće", roman (2017), "Pusti", zbirka pjesama (2018), "Sve dođe na svoje", zbirka pjesama (2019), "Ogledala", roman (2020), "To mogu samo ja", zbirka pjesama (2020), "Godina Štakora", roman (2021) i "Moja čudesna aleja", roman (2022).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –