Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirela Holy

Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju : Prêt-à-porter priče o političkoj moći

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 03/2017.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532227970
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Mirele Holy "Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju" prikazuje hrvatsku politiku kao jedinstven pandemonij, privilegirano obitavalište zlih duhova ove zemlje. U njoj vidimo čestite konzervativce kako seksualno zloporabljuju djecu i tuđe bračne partnere bez trunke grižnje savjesti, ljevičarske ljepoduhe koji do podneva spavaju a polije podneva propovijedaju socijalnu pravdu namještajući milijunske poslove bližnjima. Naš političar, pokazuje Mirelina knjiga, mora imati solidno razvijen mozak, iznimno široka leđa – u koja će se u prvoj krivini zabiti deseci prijateljskih noževa – puno vazelina i nosnice koje ne može razvaliti ni letalna doza bijelog praha, ali nikako i ni u kojem slučaju ne smije imati savjest, jer je tad dibidus propao. (Boris Rašeta, novinar)

Parafrazirajući naslov poznate knjige smještene u svijet visoke mode promatran iz vizure autsajdera, modno obrazovana Mirela Holy pripovjeda o onom po čemu je ipak svi bolje poznajemo, hrvatskoj političkoj stvarnosti. Kao što junakinja knjige "Vrag nosi Pradu" začudno promatra i usput secira okrutan svijet modnih intriga, Mirela Holy se postavlja u istu poziciju progovarajući o svojim doživljajima u svijetu ništa manje okrutne ali i živopisne političke scene u Hrvata. Iako se formalno povukla iz politike, na čitatelju ostaje da zaključi da li je Mirela Holly danas doista autsajder na našoj političkoj sceni? (Nenad Korkut, modni analitičar)

Nakon "Komunikacijskih strategija magije", Mirela Holy vodi nas u magiju visoke politike, mnogima neodoljive, makar znaju da je prilično mračna. Parodirajući stil self-help priručnika, britka i duhovita, ova bi knjiga dobro došla Donaldu Trumpu, kada bi on čitao. (Milana Vuković Runjić, književnica)






© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –