Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikša Sviličić

Programiranje igranog filma 2 : Komunikacijska studija semiotičko-narativnih elemenata scenarija koji potiču gledanost igranog filma

  • Nakladnik: Funditus
  • 12/2016.
  • 334 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535903451
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga koja je, prema autorovim riječima, promišljana dugi niz godina, analizira velik broj različitih narativno-semiotičkih, scenografskih i mizanscenskih atributa upotrijebljenih u hrvatskim igranim filmovima od samostalnosti Hrvatske do danas te nastoji dati znanstveni odgovor na hipoteze koje ekspresivnost semiotičko-naracijskog scenarističkog izraza koreliraju s recepcijom publike hrvatskoga igranog filma.

U prvom tomu naglasak je na teorijskoj podlozi međudjelovanja raznih elemenata cjelovečernjeg igranog filma, kao i njegove recepcije i percepcije od strane publike, a govori se i o utjecaju emocija na filmsku publiku te o sociokulturnim specifičnostima domaćeg cjelovečernjeg filma.

U drugom tomu knjige naglasak je na znanstveno istraživačkom radu, pri čemu se analizira čitav niz filmskih semiotičko-narativnih atributa, s ciljem dokazivanja mogu li i (ako mogu) u kojoj mjeri "programirani elementi" cjelovečernjeg igranog filma utjecati na recepciju i percepciju filmske publike.

Knjiga analizira cjelokupnu cjelovečernju igranu produkciju od hrvatske samostalnosti, odnosno od 1991. do 2012. godine, a cilj istraživanja jest multivarijantnom analizom provjeriti u kojoj mjeri određeni narativno-semiotički filmski motivi posredno i/ili neposredno koreliraju s izvjesnošću uspjeha hrvatskoga dugometražnog filma. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –