Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Robotham

Život ili smrt

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 01/2017.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533434391
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Audie je jedan posve neobičan zatvorenik, osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke u kojoj je poginulo četvero ljudi, među kojima i dvojica pripadnika njegove bande. Plijen od pet milijuna dolara nikada nije pronađen i svi se žele dočepati Audieja. Cijelo vrijeme njegova boravka u zatvoru, Audieju su prijetili, tukli ga i napadali, kako zatvorenici tako i čuvari, u očajničkoj želji da doznaju njegovu tajnu. Ali on je sve to stoički izdržao i nikome se nije povjerio.

Dan prije nego što bi trebao izići na slobodu, Audie misteriozno nestane iz ćelije. I tako kreće luda potraga za njim, ali jedino on sam zna zašto je to učinio – pokušava li se domoći nestalih milijuna, osvetiti se policajcima koji su ga strpali u zatvor ili očajnički nastoji nekoga spasiti?

U liku Audieja Robotham je stvorio neodoljivog antijunaka protiv kojeg su svi, kriminalca koji drži do riječi i vlastitih principa, obavijenog velom tajni i spremnog na to da čitatelja povede u nevjerojatnu potjeru što je jedan od razloga da je njegov samostalni roman "Život ili smrt" (Life or Death, 2014.) dobitnik prestižne nagrade CWA Gold Dagger (2015.) za najbolji kriminalistički roman.

Iz kritike:

Roman Život ili smrt napeti je triler sa srcem i dušom. Robotham je apsolutni majstor. - Stephen King
 
Savršeno osmišljena radnja s nevjerojatnim obratom u kojem imamo i ovcu u vučjem krznu. Sve se okreće naglavce, ali i besprijekorno funkcionira! - Steve Berry

Jedan od najboljih zapleta godine, koji se razvija od stranice do stranice, intenzitetom kakve grčke tragedije… - Dallas Morning News

Robotham je istinski majstor koji prede iznimnu priču… riječ je o pravome filmskom trileru s atmosferom koja podsjeća na Iskupljenje u Shawshanku. - VrouwenThrillers (Nizozemska)

"Robothamu ovdje nije moguće pronaći pogrešku. Zamislite spoj Michaela Connellyja i Elmorea Leonarda: fantastičan zaplet i izvrsni dijalozi." - Sun Herald (Australija)

Michael Robotham (1960.) je australski pisac. Dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane "Lost" (2005.) i "Uništenje" (Shatter 2008.), a isto toliko puta našao se i u užem izboru nagrade CWA UK Steel Dagger (2007. s knjigom "The Night Ferry" i 2008. s knjigom "Uništenje". Karijeru je započeo kao istraživački novinar, a potom i "ghostwriter" na biografijama poznatih britanskih političara, pop-zvijezda, pustolova i sl. Najpoznatiji je po seriji psiholoških  trilera koji su originalni spoj psihološke drame, osebujnog protagonista i zadiranja u mračne zakutke čovjekove nutrine te prevedeni na više od dvadeset jezika. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –