Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Kepler

Noćna mora

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Černok
  • 05/2017.
  • 496 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666182
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Opasni serijski ubojica Jurek Walter već je godinama izoliran na zatvorenom psihijatrijskom odjelu stockholmske bolnice. Mladi nadobudni liječnik koji se tek zaposlio ondje ne smatra da je stari suhonjavi zločinac posebno opasan, pa prekrši sigurnosni protokol.

U međuvremenu Mikael Kohler-Frost, kojeg su smatrali Walterovom žrtvom, pronađen je kako se probija kroz snijeg po željezničkoj pruzi na osami. Kad policija od njega sazna da je trinaest godina proveo zatočen u mraku sa svojom sestrom Felicijom te da nikada nije vidio otmičara, cijeli slučaj dobiva novu dimenziju.

Kako spasiti djevojku i je li Jurek Walter stvarni krivac, pitanja su na koja treba odgovoriti inspektor kriminalističke policije Joona Linna, dok njegova kolegica Saga Bauer dobiva undercover zadatak.

"Noćna mora", četvrti roman iz serije o inspektoru Linni, vrhunski je triler iz pera bračnog para Ahndoril koji djeluje pod proslavljenim pseudonimom Lars Kepler. Ovaj roman poharao je skandinavske top-liste bestselera, što ne čudi jer je posrijedi iznimno napeto štivo.

Lars Kepler pseudonim je književnice Alexandre Coelho Ahndoril i njezina supruga Alexandera Ahndorila. Pod tim pseudonimom 2009. objavljuju kriminalistički roman "Hipnotizer", a sljedeće godine jednako uspješan nastavak "Paganinijev ugovor". "Svjedok vatre" iz 2011. treći je, "Noćna mora" iz 2012. četvrti, "Uhoda" iz 2014. peti, a "Lovac na zečeve" iz 2016. šesti u nizu romana o inspektoru Jooni Linni. Ovaj serijal objavljen je u 40 zemalja i prodan u milijunima primjeraka. Film snimljen po romanu "Hipnotizer" svjetsku je premijeru imao na festivalu u San Sebastianu 2012. godine.

Alexandra Coelho Ahndoril rođena je 1966. u švedsko-portugalskoj obitelji. Odrasla je u Helsingborgu. Književna je kritičarka i trenutačno piše doktorsku disertaciju o Fernandu Pessoi. Njezin prvi roman "Zvjezdani dvorac", objavljen 2003., nagrađen je nagradom Catapult. U Švedskoj je prodan u više od 10.000 primjeraka. Druga knjiga "Brigitta i Katarina" objavljena je 2006., a treći roman "Master" 2009. U svojim djelima bavi se istraživanjem čovjekova sukoba sa znanosti, religijom i politikom. Živi sa suprugom i tri kćeri u Stockholmu.

Alexander Ahndoril švedski je dramaturg i romanopisac. Rođen je 1967. u Stockholmu. Autor je osam romana i petnaest kazališnih komada. Njegov je najpoznatiji roman "Redatelj" (2006.), priča o redatelju Ingmaru Bergmanu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –