Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian Kershaw

Do pakla i natrag

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Vuk Perišić
  • 07/2017.
  • 624 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668698
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ian Kershaw u svojem djelu "Do pakla i natrag" o 20. stoljeću – u koje smo još uvijek duboko uronjeni, kao da to stoljeće nikako ne uspijeva završiti – piše s vremenske distance. On je sebe uspio smjestiti na osmatračnicu odakle o 20. stoljeću piše onako kako će se o njemu pisati kada doista bude završeno, tamo negdje u prostor-vremenu kraja 21. ili početka 22. stoljeća. Ovo je knjiga budućnosti o nedavnoj prošlosti, ali samim time i knjiga koja nam omogućuje da 20. stoljeće doživimo kao davnu prošlost

Njegova Europa 20. stoljeća, koliko god da je strašna, polako nestaje u perspektivi, vidljivim ostaje najbitnije, a ta bitnost počinje se ukazivati u svojoj banalnosti. Jasno, time biva još strašnija. Kershaw je uspio pronaći ravnotežu između općeg i pojedinačnog, između žablje i ptičje perspektive. Njegova freska obuhvaća sve i ne gubi se u pojedinostima. Ona je koliko lapidarni toliko iscrpni sažetak europskog 20. stoljeća, njegove političke, ali i ekonomske, socijalne i kulturne povijesti, kao i povijesti svakodnevice i slobodnog vremena.
Vuk Perišić


“Kershaw vodi svoje čitatelje kroz ovu slo­ženu povijest na jasan i privlačan način.”
– Joanna Bourke, Prospect

“Kershawova promišljena i sveobuhvat­­na povijest vjerojatno će postati klasik.”
– Tim Bouverie, The Observer

“Samo mali broj autora ima sposobnost, a možda i odlučnost, da se uhvati povijesti obaju svjetskih ratova i desetljeća koja ih povezuju na ovoj razini sofisticiranosti, dubine i širine.”
– Robert Tombs, The Times

“Kershawova je snaga politička i ekonom­ska povijest. On otkriva brojne uvelike zaboravljene događaje. Dobro komponirano povijesno djelo.”
– Publishers Weekly

“Namijenjen širokom krugu čitatelja kao i profesionalnim povjesničarima, ovaj prikaz razdoblja svjetskih ratova i godina međuraća uistinu vrijedi nabaviti.”
– Library Journal (SAD

Ian Kershaw (rođen 1943.) britanski je povjesničar i pisac koji se ponajviše bavi poviješću Njemačke u 20. stoljeću. Na početku svoje karijere proučavao je srednji vijek, no potom se posvetio modernoj povijesti. Smatraju ga jednim od vodećih stručnjaka za Treći Reich i Adolfa Hitlera, a objavio je dvadesetak knjiga upravo na te teme, među kojima se ističu "Do pakla i natrag" (To Hell and Back), 2015., "Kraj: Hitlerova Njemačka 1944.–1945." (The End: Hitler’s Germany 1944-45), 2011., kao i biografska djela o Hitleru "Hitler 1889-1936: Hubris" iz 1998. i "Hitler 1936-1945: Nemesis" iz 2000. Dobitnik je nagrada Wolfson, Elizabeth Langford i Bruno Kreisky te jedan od dobitnika prve knjižne nagrade Britanske akademije, čiji je član. Prije umirovljenja predavao je na Sveučilištu u Sheffieldu, a kao stručni savjetnik surađivao je na brojnim BBC-jevim dokumentarnim serijama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –