Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rita Monaldi Francesco Sorti

Malaparte, smrt kao ja

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ana Biloš, Dragana Vulić Budanko
  • 07/2017.
  • 489 str., meki uvez
  • ISBN 9789532668964
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Otok Capri, kolovoz 1939. Italija je u raljama fašizma, a Drugi svjetski rat samo što nije počeo. Na blistavoj zabavi pod zvijezdama prepunoj talijanskih aristokrata, nacista, špijuna i milijunaša, književnik Curzio Malaparte, veliki zavodnik i enfant terrible fašističkog pokreta, susreće zagonetnu ljepoticu, ženu koju je čekao cijeli život. Ali noć je još mlada i prije nego završi, Malaparte će se sukobiti s časnikom SS-a i uvući u spletku koja bi mogla odlučiti sudbinu svijeta, a dvojica će mu agenata Mussolinijeve tajne policije dati do znanja da ga sumnjiče za ubojstvo mlade engleske pjesnikinje.

Svjestan da mu zatočeništvo donosi smrt, Malaparte se skriva, ali se ne predaje. Prije nego dođu po njega, odlučan je otkriti tko mu pokušava podvaliti, ali i podvući crtu pod niz pustolovina, grešaka, junaštava i kukavičluka koje je nazivao životom.

 

“Veliko književno djelo, težak poduhvat koji je spisateljskom paru Monaldi & Sorti pošao za rukom. Velika svečanost ljepote pripovijedanja.”
Walter Veltroni

“Eksplozivan triler koji se proguta u tren oka.”
Il Messaggero

“Krimić s genijalnim razrješenjem. Od srca hvala autorima.”
Il giornale d’Italia

“Sjajan zaplet čija je snaga u preuzetom malaparteovskom stilu, muzikalnosti ponavljanja, ironično patetičnom nehaju, znalačkom omjeru priče i kronike.”
Stenio Solinas, Il Giornale

“Iako su ga napisali Monaldi & Sorti nakon njegove smrti, Malaparte, smrt kao ja najbolji je Malaparteov roman. Njegov je prepoznatljivi pripovjedački glas u romanu drzak i ulašten, poput cipela plesača tanga.”
Diego Gabutti, Italia Oggi

Rita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par koji je svjetski uspjeh postigao romanesknim serijalima posvećenim pustolovinama dvojice junaka – obojice povijesnih ličnosti – opernog pjevača kastrata, pijuna i diplomata Atta Melanija te Salaja, prepredenog i radoznalog posinka velikog Leonarda da Vincija.

Nastali nakon višegodišnjih istraživanja, ti su osebujni povijesni romani začinjeni elementima trilera i romana zavjere (Imprimatur, Secretum, Veritas, Mysterium...), ali i sočnim, prskavim humorom koji ih čini intrigantnim i zabavnim štivom (Salajevo jaje, Salajeve sumnje).


Rita Monaldi
klasična je filologinja specijalizirana za liturgijski jezik Katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji.

Francesco Sorti teoretičar je glazbe i stručnjak za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –