Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rafel Nadal

Prokletstvo Palmisana

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Boris Dumančić
  • 11/2017.
  • 376 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591910
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj je roman saga o dvjema obiteljima uhvaćenima u razdoblju između dva velika rata. Palmisani i Convertiniji starosjedioci su južne talijanske pokrajine Apulije, a smrt dvojice sinova na sam dan završetka rata povezat će ih na neobičan način. Donata Palmisano, udovica preminulog Vita Oronza, odlučna je zaustaviti niz brojnih smrti koje poput prokletstva prate muškarce obitelji i pod svaku cijenu spasiti svog prvorođenog sina. Po porodu ga predaje prijateljici koja, s nekoliko sati razlike, rađa djevojčicu Giovannu.

Tako njezin Vitantonio odrasta kao brat blizanac Giovanne Convertini, privržen je sestri, ali i zbunjen osjećajima koji su snažniji nego je to kod blizanaca uobičajeno. Međutim, dramatični događaji Drugog svjetskog rata razdvojit će ih, a cijela regija zajedno s Barijem postat će poprištem velikih ratnih razaranja. No, hoće li Donata uspjeti u svom naumu nadmudrivanja sudbine, ostaje neizvjesno do samoga kraja...

"Prokletstvo Palmisana" dojmljiva je, snažna epopeja o stradanju civila i cijele regije u ratnom vihoru. Iz tog potresnog konteksta izrasta priča o nadljudskoj borbi pojedinca protiv sudbine, ali se istodobno razvija i dirljiva priča o nemogućoj ljubavi dvoje ljudi koji odrastaju uvjereni da su brat i sestra.

Pripovjedačko umijeće Rafela Nadala spojeno s atraktivnim zapletima te uvjerljivom pozadinom povijesnih događaja, stradanjem talijanske Apulije, autor je opisao s toliko uvjerljivosti, topline i strasti da je pravo čudo da roman ne potpisuje Talijan.

Rafel Nadal Farerras (1954., Girona) poznati je katalonski novinar i pisac. Njegova prva knjiga "Los Mandarines" objavljena je 2011. nakon koje slijedi i prvi roman "Quan érem feliços", 2012. Od tada je objavio još tri romana: "Días de champán" (2013.), "Prokletstvo Palmisana" (2015.) i "La señora Stendhal" (2017.). Sve su njegove knjige postale uspješnice, a "Prokletstvo Palmisana" bio je najprevođeniji katalonski roman 2015. U svojim djelima uglavnom donosi obiteljske priče iz ruralnog prostora Španjolske i Italije u vrijeme fašizma. Dobitnik je nekoliko vrijednih književnih nagrada: Josep Pla, Joaquim Amat-Pinella i Anglada.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –