Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Hebrang Grgić

Kratka povijest knjižnica i nakladnika

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 02/2018.
  • 222 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551531
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Kratka povijest knjižnica i nakladnika" Ivane Hebrang Grgić povijesni je pregled napisan u dobroj tradiciji pisaca hrvatske, kao i inozemne kulturne povijesti, kao što su primjerice Aleksandar Stipčević ili Martyn Lyons. Takva kulturnopovijesna praksa ciljano, kronološko–problemski, i ukazuje, i analizira, i opisuje kako glavne razvojne smjernice određenih razdoblja tako i pojave dugoga trajanja karakteristične za povijest kulture i društva.

Knjiga donosi nekoliko metodičkih novosti koje proširuju tiskani tekst i povezuju ga s elektroničkim izvorima upotrebom mobilnih uređaja bliskih novim generacijama čitatelja. Tekstu su dodani QR kodovi koji čitatelje povezuju s digitaliziranim izvorima, omogućuju detaljnije istraživanje i na svojevrstan način obogaćuju čitateljsko iskustvo.

Pomoć, ali i izazov čitateljima je i aplikacija koja kroz kviz omogućuje ponavljanje i savladavanje sadržaja. Znanstveno utemeljena, a istodobno esejistički razigrana, knjiga Ivane Hebrang Grgić svojom čitkošću i izuzetnom zanimljivošću teme, te dodanim QR kodovima i aplikacijom bit će privlačna znanstvenoj i akademskoj zajednici, kao i širemu čitateljstvu.


Aplikacija za učenje i ponavljanje dostupna je na mrežnoj stranici www.povijestknjige.net

Ivana Hebrang Grgić rođena je u Zagrebu 1974. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Godine 1999. diplomirala je na Odsjeku za filozofiju i Odsjeku za informacijske znanosti, smjer bibliotekarstvo, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom fakultetu obranila je znanstveni magistarski rad Izdavaštvo znanstvenih časopisa nakon 1990. godine (2004. godine) i doktorsku disertaciju Otvoreni pristup znanstvenim informacijama u hrvatskm časopisima i digitalnim repozitorijima (2009. godine). Dvije godine radila je kao školski knjižničar, a nakon toga, od 2002. godine radi na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Godine 2013. izabrana je u znanstveno zvanje višeg znanstvenog suradnika, a 2015. godine u znanstveno-nastavno zvanje docenta.

Autorica je knjige "Open access to scientific information in Croatia: increasing research impact of a scientifically peripheral country" (2011.), urednica je šest znanstvenih knjiga, a napisala je niz radova koji su objavljeni u domaćim i stranim znanstvenim časopisima, repozitorijima i zbornicima radova sa znanstvenih skupova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –