Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Pogačar

Pijavice nad Santa Cruzom

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2006.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9531742863
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga poezije koju držite u ruci jedna je od onih, iznimno rijetkih, koje bi morale postati i kultne i "međaške", jer predstavlja nevjerojatno mladog (Split, 1984.), potpuno zrelog i autentičnog (vidi poeziju), plodnog i zahuktalog (160 str.!) autora, a bilo bi idealno pokaže li se da je i uvod u kakvu "novu generaciju". Marko Pogačar s lakoćom, s glavom u svemiru i nogama na zemlji, brije po globalnom gradu i selu, ležerno razgovara s historijskim, zaviruje u tamu školjke, o vječnom reflektira na jedini mogući način - kao svakodnevnom. Stranče, ti znaš da se naknadne reklamacije ne uvažavaju, ali svejedno, pročitaj ovu knjigu!
Kruno Lokotar

Marko Pogačar (Split, 1984.) je apsolvent komparativne književnosti i povijesti na FF-u u Zagrebu. Poeziju objavljivao u Zarezu, Vijencu, Re - u, i u brojnim underground publikacijama i zbirčicama. Urednik je časopisa za književnu praksu Ka/Os. Svira bubnjeve u postpunk bendu Death Disco. Dobitnik je nagrade AGM-a i Vijenca za najbolji poetski rukopis.

Marko Pogačar rođen je 1984. u Splitu. Objavio je četiri pjesničke, tri esejističke i jednu proznu knjigu te priredio an­tologiju suvremene hrvatske lirike. Urednik je u Quorumu i Zarezu. Nagrađivan je za poeziju, prozu i esejistiku, a teksto­­vi su mu prevođeni na tridesetak jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –