Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juergen Habermas

Budućnost ljudske prirode : Na putu prema liberalnoj eugenici? ; Vjerovanje i znanje

  • Nakladnik: Naklada Breza
  • Prijevod: Hotimir Burger
  • 12/2006.
  • 171 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537036278
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Habermasov opsegom neveliki, ali kontekstom, po intencijama i domašajima, vrlo značajan i poticajan spis «Budućnost ljudske prirode. Na putu prema liberalnoj eugenici?» zanimljiv je zbog nekoliko tema koje razrađuje ili bar naznačuje. To je, dakako, prije svega središnji problem: pokušaj argumentirane etičko-teorijske reakcije, s praktičkom intencijom, na etičke i moralne izazove koje postavljaju nove genske tehnologije, predimplatacijska dijagnostika i zahvati u ljudski embrij i u ljudski genom. Ali to su i različita daljnja pitanja o osnovi s koje uopće možemo suvislo i primjereno raspravljati o ovim problemima.

To su, dakle, pitanja o mogućim temeljima etike i morala u ovo naše doba u kojemu su se aktivirale takve potencije i tolike promjene u spoznajnom, tehničkom, socijalnom i političkom smislu, da svijet postaje nesaglediv u svojoj raznolikosti i nedohvatljiv u svojim osnovama. A ta nesagledivost i neproničnost ima svoju osnovu i u tome što su u svim tim promjenama uzdrmane osnove iz kojih smo mi do sada - bar se tako mislilo - uspješno odgovarali na pitanja koja nam se postavljaju.

Više

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –