Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ilustrirana biblija za mlade

  • Nakladnik: Verbum
  • 10/2007.
  • 423 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351026
  • Cijena: 19.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mladi i odrasli čitatelji naći će u ovoj knjizi oko 260 zgoda iz Staroga i Novoga zavjeta koje su ilustrirane slikama u boji da bi ih pozornije čitali i lakše pamtili. Kako bi se čitatelji neposredno upoznali sa Svetim pismom zgode donose izvorni biblijski tekst u prijevodu vrhbosanskog nadbiskupa Ivana Šarića (1871.-1960.).

Odlomci iz Svetoga pisma čitaju se u liturgiji Crkve, u kućnim i grupnim molitvenim susretima, u osobnoj molitvi, u dušobrižništvu, u teološkom studiju, u župnoj i školskoj katehezi, u pojedinačnom i skupnom proučavanju. Zgode odabrane za ovu knjigu namijenjene su mladima i onima koji s njima rade: roditelji, vjeroučitelji, pastori djelatnici.

Priređivači su slijedili raspored pojedinih knjiga u kanonu Katoličke crkve, nudeći najprije zgode iz Staroga zavjeta od izvještaja o stvaranju do izbavljenja Židova u Knjizi o Esteri, zatim iz Novoga zavjeta od najave Krstiteljeva rođenja do Ivanova viđenja novoga neba i nove zemlje u Knjizi Otkrivenja. Ove zgode su odvojene i zaokružene cjeline koje mladi čitatelji i njihovi odgojitelji u vjeri mogu odabirati po vlastitom izboru i u skladu sa svojim programom rada.

Prednost je što je u hrvatskom izdanju ove knjige točno zabilježeno iz kojeg je poglavlja pojedine biblijske knjige uzeta određena zgoda. Osim toga, ova knjiga sadrži i mnoštvo pripovijesti o ključnim biblijskim likovima, izvješća o Isusovu životu te o napredovanju i širenju kršćanske vjere, posljednjim vremenima i događajima vezanim uz njih.

Knjiga je dostupna u dvije verzije kvalitetnog tvrdog uveza u boji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –