Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sibila Petlevski

Moj Antonio Diavolo

  • Nakladnik: Fraktura
  • 11/2007.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789532660371
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Sibila Petlevski u svojoj francuskoj suiti u šest stavaka ispisuje fantastično realne priče o životima iluzionista, slikara, džez-glazbenika, operne dive, ljudima koji žive svoju umjetnost prepunu boli i ljepote čak i kada sanjaju. U ritmu glazbenih stavaka izmjenjuju se sadašnjost te daleka i bliska prošlost, susreću se da Vinci, Veronese, arapski otmičari, najpoznatiji mađioničar 19. stoljeća Robert-Houdin, hrvatska ljepotica, francuski slikar, ludi ubojica i promućuran psiholog.

'Moj Antonio Diavolo' roman je koji zaustavlja vrijeme. Kao na najboljim platnima, na čudesan se način susreću fantastično i realno, i svaki je detalj na svome mjestu.

Zbog rijetkih zadovoljstava u čitanju suvremene hrvatske proze, u slučaju Francuske suite Sibile Petlevski potrebno je ugoditi svoj književni sluh i prepustiti se proznom ritmu stavaka allemande, courante, sarabande, gigue…"
Ivica Matičević 

***

Sibila Petlevski, književnica i znanstvenica, rođena 1964. godine u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik s književnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1988.), te magistrirala (1991.) i doktorirala (1996.) na istom fakultetu s temama iz područja teatrologije. Predaje dramatologiju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica Upravnog odbora Međunarodnog PEN-a, dopisna članica francuske pjesničke akademije L'Académie Mallarmé. Urednica u domaćim i stranim časopisima. Piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Poezija i proza prevedene su joj na desetak svjetskih jezika. Nastupala na brojnim međunarodnim književnim skupovima.

Dobitnica godišnje Nagrade Vladimir Nazor za književnost 1993. za zbirku pjesama «Sto aleksandrijskih epigrama», Nagrade Petar Brečić za teorijsku dramaturgiju, za knjige «Kazališne suigre» i «Simptomi moderniteta», 2002. godine. Autorica knjiga poezije «Skok s mjesta» (1990.), «Sto aleksandrijskih epigrama» (1993.), «Babylon» (2000.), «Heavy Sleepers», (2000.), «Libitina» (2002.) i «Spojena lica» (2006.) i romana «Francuska suita» (1996.) i «Koreografija patnje» (2002.).

Sibila Petlevski, književnica, znanstvenica, autorica pjesničkih, proznih, kazališno-teorijskih knjiga i dramskih tekstova, prevoditeljica, sveučilišna profesorica, urednica i performerica, rođena je u Zagrebu. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predaje dramatologiju na Akademiji dramske umjetnosti. Dopisna je članica francuske pjesničke akademije L'Académie Mallarmé. Dobitnica je godišnje Nagrade Vladimir Nazor za književnost, međunarodne nagrade Poeteka za knjigu «Spojena lica» i Nagrade Petar Brečić za teorijsku dramaturgiju. Njezina drama «Ledeni general» izabrana je u međunarodnoj selekciji Berliner Festspiele - Stückemarkt 2005.

Prevođena i antologizirana autorica, zastupljena je u više nacionalnih i nekoliko međunarodnih antologija poput antologije svjetske književnosti “50: A Celebration of Sun & Moon Classics” (Los Angeles, 1995.) gdje je zastupljena sonetima izvorno pisanim na engleskom jeziku. Nastupala na svim važnijim svjetskim književnim festivalima.

Urednica u domaćim i stranim časopisima. Od 1993. do 1995. godine uređivala je književne stranice dvotjednika za kulturu "Vijenac", od 2001. do 2004. bila je urednica hrvatske poezije u međunarodnom elektroničkom časopisu www.poetryinternational.org ugledne europske pjesničke fundacije «The Poetry International Foundation» u Rotterdamu. Od 2003. članica je međunarodnog uredništva "Sarajevskih sveski". Od 2001-2005. predsjednica Hrvatskog centra PEN-a. Članica uprave Međunarodnog PEN-a – the Board of International PEN.


Osobne stranice:

sibilapetlevski.com

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –