Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sara Gruen

Voda za slonove

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Mirjana Valent
  • 07/2008.
  • 356 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532206586
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jacob Jankowski napustio je svoj dotadašnji život, uskočio u prvi vlak koji je prolazio mjestom i dospio ravno u svijet čudaka i izopćenika, a njegov novi dom - Cirkus braće Benzini - istodobno će postati njegov spas i pakao na zemlji.

Za studenta veterinarskog fakulteta, na korak do diplome, posao u cirkusu naći će se bez problema, ali preživjeti tijekom američke Velike depresije, gostujući svaki dan u drugom gradu, neće biti jednostavno. Kroz njegovu brigu za životinje, jedna članica cirkusa posebno će mu prirasti srcu - slonica Rosie, koju zbog njezina odbijanja bilo kakvog oblika suradnje s ljudima, dotad nitko nije uspio dresirati.

No zbog svoje osjećajnosti i dobrote, Jacob će se naći na meti nasilnog i okrutnog dresera životinja, Augusta. Problemi s Augustom postat će još veći kada se zaljubi u njegovu prekrasnu ženu, Marlenu, koja je također bezbroj puta iskusila snagu bijesa svojeg supruga. Veza koju će uspostaviti Jacob, Marlena i Rosie bit će prepuna ljubavi i povjerenja te će naposljetku postati njihova jedina nada za opstanak.

Sara Gruen ispisala je čarobne stranice o prljavom, okrutnom, čudesnom cirkuskom svijetu koji nastanjuju čudaci svih vrsta, ali i neke od najfascinantnijih osoba o kojima smo ikada imali prilike čitati. Roman dobitnik nagrade 'BookBrowse Diamond' za najpopularniju knjigu i nominiran za nagradu 'Quill' proveo je dvanaest tjedana na listi najprodavanijih naslova časopisa 'New York Timesa' i šezdeset tjedana na top-listi 'Publishers Weeklyja'.

Sara Gruen autorica je međunarodnih uspješnica "Voda za slonove" i "Ape House". Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. Prema "Vodi za slonove" snimljen je filmski hit s Reese Witherspoon, Robertom Pattinsonom i Christophom Waltzom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –