Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Victoria Hislop

Povratak

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Sabine Marić
  • 03/2009.
  • 339 str.,
  • ISBN 9789531210102
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pod čarobnim tornjevima Alhambre, uličice Granade odzvanjaju glazbom i tajnama. Sonia Cameron ne zna ništa o potresnoj priči toga grada; ona je došla plesati. Ali u tihom kafeu, slučajni razgovor i zagonetni niz starih fotografija uvlače je u nevjerojatnu priču o razornom Španjolskom građanskom ratu.

Sedamdeset godine prije, isti je taj kafe bio dom obitelji Ramírez, i jedno od najživljih mjesta u gradu u kojem vladaju sloboda, flamenko i borbe s bikovima. Vlasnici kafea imali su tri sina i jednu kćer. Antonio je učitelj i ljevičar, Ignacio arogantni torrero, a Emilio vješt gitarist. Njihova sestra, Mercedes, divlja je djevojka čija je jedina strast flamenko, barem dok ne upozna Javiera Montera, slavnoga ciganskoga gitarista, koji postaje njezina velika ljubav.

Kad 1936. vojni udar generala Francisca Franca uvuče Španjolsku u krvavi građanski rat, neće poštedjeti nikoga od njih: vođeni ljubavlju i mržnjom, odanošću i strašću, svatko od njih morat će zauzeti stranu, boriti se ili predati…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –