Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gary Zukav

Duša duši : Poruke iz srca

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 05/2009.
  • 300 str., meki uvez
  • ISBN 9789532870213
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi "Duša duši" Gary Zukav, autor bestselera "Život duše", bavi se nekima od najvažnijih pitanja o ljudskom iskustvu – od Zašto je život toliko težak? do Kako mogu steći povjerenje? – nudeći duboke odgovore uistinu univerzalne vrijednosti.

Objavivši revolucionarno djelo "Život duše, Zukav je postao važan vođa u svijetu duhovnog razvoja, a ta je knjiga postala jedna od bezvremenih uspješnica svoje vrste. Svaka od Zukavovih sljedećih knjiga, sve redom bestseleri, razmatrala je različite vidove toga važnog djela, nudeći podrobna objašnjenja i praktične primjene njegove izvorne vizije.

"Duša duši" predstavlja golem korak naprijed u izražavanju njegova djela, pružajući duboke uvide koji prosvjetljuju naše živote. Podijeljena je na dva dijela.

Prvi dio, "Teme duše", sastoji se od pedeset kratkih, pronicljivih i zanimljivih poglavlja koja nas potiču razmotriti vlastita iskustva na nove načine koji će nam možda promijeniti život.

Drugi dio, "Pitanja duše", razlikuje se od svega što je Zukav do sada napisao. Povezujući duboke duhovne i psihološke uvide, Zukav odgovara na gotovo stotinu važnih pitanja o životu. Svako poglavlje završava izazovom čitateljima da eksperimentiraju s izloženim uvidom i usvoje ga.

Među pitanjima o duši, koja pokrivaju puni raspon Zukavove vizije, nalaze se pitanja:
- Imamo li sudbinu?
- Možete li dokazati život nakon smrti?
- Što znače snovi?
- Kako mogu voljeti bez straha?
- Koja je uloga duše u mojemu životu?
- Kako osoba može znati zbog čega je poslana na Zemlju?
- Kako mogu oprostiti onome tko me svaki put iznevjeri?
- Kako se doista mogu promijeniti?
- Je li Univerzumu stalo do nas?

***

Gary Zukav rođen je u Teksasu, odrastao u Kanzasu, diplomirao na Harvardu i služio u Vijentnamu. Njegovo buntovništvo i ovisnost o seksualnosti ustupili su mjesto strasti za stvaranjem stvarne moći – povezivanjem osobnosti s dušom.

Godine 1979. objavio je svoju prvu knjigu «The Dancing Wu Li Masters: An Overview of the New Physics», koja je osvojila Američku nagradu za znanost, a 1989. «Život duše». Nakon toga radio je emisije s Oprah Winfrey, a «Život duše» je postao broj jedan na listi uspješnica. 2000. godine objavio je knjigu «Duša duši» a 2002. «Srce duše» i «Izbor duše» («The Mind of the Soul: Responsible Choice») zajedno s Lindom Francis.

Njegove knjige su se prodale u ukupno šest milijuna primjeraka prevedenih na dvadeset četiri jezika.

Gary Zukav jedan je od najutjecajnijih pionira pokreta "Um, tijelo, duh" i autor četiriju uspješnica New York Timesa, među kojima su i najprodavanija "Život duše", te "Dancing Wu Li Masters" (Rasplesani Wu Li Majstori) koja je osvojila Američku književnu nagradu za znanstveno područje. Tiskano je više od šest milijuna njegovih knjiga, koje su prevedene na više od trideset dva jezika. Gary Zukav odrastao je na američkom srednjem zapadu, diplomirao je na Harvardu, a prije nego što se počeo baviti pisanjem, postao je časnik specijalnih postrojbi Američke vojske, u čijem je sastavu služio tijekom Vijetnamskog rata. Danas živi u Oregonu s duhovnom partnericom Lindom Francis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –