Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cecelia Ahern

Hvala ti na uspomenama

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dalibor Dobrić
  • 08/2009.
  • 301 str., meki uvez
  • ISBN 9789537701253
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Hvala ti na uspomenama", četvrti roman Cecelije Ahern, jedne od najpoznatijih svjetskih autorica, ljubavna je priča o nadi, sjećanju i novom početku.

Glavni lik, Joyce Conway sjeća se stvari kojih se ne bi trebala sjećati. Poznaje male popločane ulice u Parizu koje nikad nije posjetila. I svake noći sanja nepoznatu djevojčicu plave kose.

Justin Hitchcock razveden je, usamljen i nemiran. Stiže u Dublin održati predavanje o umjetnosti i nagovore ga da daruje krv. Nakon mnogo vremena, to je prvo što stiže iz njegova srca.

Kad Joyce izađe iz bolnice nakon strašne nesreće, dok joj se život i brak raspadaju, useljava se u kuću svojeg ostarjelog oca. Stalno je obuzima snažan osjećaj već viđenoga, a ne shvaća zašto…

***

Prije ulaska u književne vode Cecelia Ahern diplomirala je novinarstvo i medije. Njezin prvi roman "P. S. volim te" bio je jedan od najprodavanijih prvijenaca u 2004. godini, zauzeo je prvo mjesto na ljestvici uspješnica Sunday Timesa i bio uvršten u djela preporučena kao ljetno štivo u popularnoj televizijskoj emisiji Richard i Judy. Tvrtka Warner Bros snimila je po njemu film s Hilary Swank u glavnoj ulozi. "P. S. volim te" među najprodavanijim je romanima i u Hrvatskoj.

Drugi i treći roman Cecelije Ahern, "Na kraju duge" i "Da me barem možeš vidjeti", također su objavljeni u biblioteci Profil bestseler. Cecelia živi u okolici Dublina.

Cecelia Ahern irska je spisateljica čiji se romani prevode u više od 40 zemalja svijeta te su prodani u više od 25 milijuna primjeraka. Prema njezinu prvijencu „P. S. Volim te“ snimljen je film s Hilary Swank i Gerardom Butlerom u glavnim ulogama, a prema romanu "Na kraju duge" film s Lily Collins i Samom Claflinom u glavnim ulogama. Dosad je na hrvatski prevedeno 13 njezinih romana i jedna zbirka priča.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –