Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Janet Street-Porter

Život je je*eno prekratak : Vodič za dobivanje onog što vi želite od života, bez gubljenja vremena, truda ili novaca

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Jelena Pepelnik
  • 09/2009.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533130101
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Život je je*eno kratak" da biste ga proveli na istom, dosadnom poslu; da biste bili deprimirani, bez prijatelja i novca nakon četrdesete; da biste vjerovali svemu što muškarci govore ili da biste kupovali skupe kreme za lice... – tako savjetuje Janet Street-Porter, britanska novinarka i urednica čija je knjiga u Velikoj Britaniji odmah po objavljivanju postala hit i munjevito objavljena u još pet europskih zemalja, a zatim i u SAD-u. 

"Život je je*eno kratak" nije običan priručnik za preživljavanje u 21. stoljeću, već radni podsjetnik za jačanje odlučnosti, motivacije i ženske samosvijesti. Kako kuhati, kako birati prijatelje, a kako frizera, kako se odijevati, njegovati i kako se izboriti za sebe u muškom svijetu – sve u jednoj knjizi na nešto više od 150 stranica koje pršte duhovitošću, vedrinom i iznenađenjima.

Janet Street Porter britanska je novinarka i urednica radio i televizijskih emisija te modnih magazina. Njezin priručnik stoga je kombinacija kolaža novinskih izrezaka i mentalne mape s popisima za kupovinu, fotografijama iz mladosti, istaknutim ključnim riječima i pocrtanim naslovima, kao da je autorica napravila veliko pospremanje vlastitog života i preporučuje svojim čitateljicama kako da naprave nešto slično.

Odvažno, duhovito, bez ustručavanja i lažne skromnosti, "Život je je*eno kratak" djeluje poput terapije za ženske krize u svakoj dobi i odmah na koricama poručuje: „Prve minute svakog dana potroši govoreći sama sebi 'sjajna sam, prokleto sam sjajna' – jer nitko drugi ti to neće reći!“

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –