Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lucy & Stephen Hawking

Svemirski lov na blago

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 10/2009.
  • 299 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531406048
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Georgeovoj najboljoj prijateljici Annie zatrebala je pomoć. Njezin otac Eric, inače znanstvenik, radi na svemirskom projektu - ali je sve pošlo po zlu. Robot je sletio na Mars, ali se počeo ponašati jako čudno. A onda je Annie još otkrila i nešto čudno na tatinom superračunalu.

Je li to poruka nekog svemirca? Ima li u svemiru života? Kako pronaći planet u svemiru? I, ako uspijemo razgovarati sa svemircem, što ćemo mu reći? Hoće li George uspjeti riješiti kozmičke zagonetke koje ga vode u svemir i na basnoslovni lov na blago kroz galaktiku?

Nakon uspješnice "Tajni ključ svemira" novi nastavak svemirskih avantura "Svemirski lov na blago" iz pera Lucy Hawking i profesora Stephena Hawkinga, još jedna uzbudljiva i napeta pustolovna priča namijenjena najmlađima.

U priču je umetnuto i mnoštvo znanstvenih ogleda koji čitatelju otvaraju pogled na neke od najnovijih teorija. Njih su napisali ugledni znanstvenici:

Stephen Hawking (Zašto idemo u svemir?), Bernard Carr (Putovanje na kraj svemira), Seth Shostak (Kako stupiti u vezu sa svemircima), Brandon Carter (Potječe li život s Marsa?), Martin Rees (Ima li vani koga?), Geoff Marcy (Kako otkriti planet u svemiru), Geoff Marcy (Zlatokosina zona) i Stephen Hawking (Kako shvatiti svemir).

***

LUCY HAWKING je dosad napisala dva romana za odrasle, a surađivala je i u mnogim britanskim novinama te se pojavljivala na radiju i televiziji. Držala je popularna predavanja za djecu o svemirskim putovanjima i prirodoslovnim temama diljem svijeta, a posebno istaknimo njezin govor na proslavi NASA-ina rođendana u SAD-u. Njezin je DNA nedavno otišao u svemir u okviru "Projekta besmrtnost". On se danas čuva u Međunarodnoj svemirskoj postaji za slučaj da ljudski rod nesretnim slučajem izumre. Lucy je dobitnica nagrade Sapio za populariziranje znanosti 2008. Trenutačno živi u Cambridgeu sa sinom.

STEPHEN HAWKING je profesor matematike na Sveučilištu Cambridge, gdje drži Lucasiansku katedru. Općenito ga smatraju jednim od najbriljantnijih teoretskih fizičara poslije Einsteina. Njegova knjiga "Kratka povijest vremena" postala je bestseler u čitavom svijetu te je prevedena na više od 30 jezika. Njegova najnovija knjiga za odrasle "Veliki plan" (koju je napisao s Leonardom Mlodinowim) izaći će iz tiska u listopadu 2009.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –