Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Kafka na žalu

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Mate Maras
  • 01/2019.
  • 490 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862324
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Kafka na žalu" jedno je od najambicioznijih djela majstora suvremene japanske proze Harukija Murakamija. Ovaj biser metafizičkog realizma nose dva dojmljiva lika: žrtva edipovske frustracije, odbjegli tinejdžer Kafka Tamura i ostarjela luda Nakata, koji se pak nikad nije oporavio od ratnodopske traume, a Kafka ga neobjašnjivo privlači.

Ni protagonisti ni čitatelji isprva ne mogu dokučiti tajnu bajkovite odiseje toga dvojca, koju napučuju osebujni likovi i čudesni događaji. U "Kafki na žalu" mačke govore, prostitutka citira Hegela i radi za sablasnog svodnika, u šumi srećemo vojnike za koje je vrijeme stalo u Drugom svjetskom ratu, s nebesa će se obrušiti pljusak ribe i još koječega.

Očekuje nas i surovo ubojstvo. Tko je žrtva? Tko je ubojica? Bez brige, očarani će čitatelj dobiti sve odgovore – skupa s razrješenjem Kafkine i Nakatine sudbine. Jedan će nadmudriti usud, a drugi će dobiti priliku za novi početak.

Bajoslovni svijet "Kafke na žalu" pravi je izlog majstorija velikoga pripovjedača na vrhuncu književnoga nadahnuća. U ovome se romanu Murakami potvrđuje kao nobelovski kandidat koji na juriš osvaja svakoga čitatelja – od potrošača trivijalne konfekcije do najzahtjevnijih književnih sladokusaca – i kao veliki pobornik vjere u kvalitetu bestselera sa stilom.

Roman iz kojeg izvire raskoš talenta, "Kafka na žalu" djelo je jednog od doista najvećih svjetskih pripovjedača na vrhuncu snage.

***

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba".
 
Najnovija su mu djela memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju" te roman-trilogija "IQ84". Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka. Djela su mu prevedena na trideset i osam jezika.

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –