Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andreas Ackermann

Lako do cilja : Osmislite budućnost i ostvarite svoje želje

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Gordana Šaler
  • 01/2010.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789537701932
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Život kao iz najsmjelijih snova i sve što poželite može se ostvariti samo ako se odreknete nečega što vam je posebno drago – svoga dosadašnjeg načina razmišljanja! Jer što ako život nije zamišljen kao borba, već kao šetnja od vrhunca do vrhunca?

Svatko od nas stvara vlastitu zbilju, a koja će se od bezbrojnih mogućnosti ostvariti u našem životu, ovisi isključivo o nama samima, poručuje autor Andreas Ackermann u svojoj novoj knjizi “Lako do cilja”.

Andreas Ackermann u svojoj knjižici na krajnje jednostavan i razumljiv način predstavlja osnovna načela za promišljanje životnih ciljeva i zacrtavanje vlastite budućnosti, te povlači zanimljive usporedbe s radovima Alberta Einsteina i otkrićima kvantne fizike.

Danas vrlo popularne teze o pozitivnom mišljenju – ali i s tim povezanim zamkama i zabludama, slučajnostima kao posljedicama čiji uzrok ne poznajemo te o duhovnom usmjeravanju vlastitog života autor formulira u obliku jednostavnih tvrdnji koje niže stupnjevito i jasno, uz poticajnu dozu humora.

Autor tumači koliko je važna ljubav, a koliko novac te zašto treba razmišljati o rješenjima, a ne o problemima i potkrepljuje svoje stavove zdravorazumskim i duhovitim objašnjenjima, provocirajući čitatelja da ga slijedi u njegovoj avanturi logičkog razmišljanja.
Samo 5 posto ljudi zna što želi i ostvaruje svoje ciljeve – pokazalo je jedno njemačko istraživanje. Ostalih 95 posto, dakle velika većina, nije znalo navesti niti jedan svoj osoban životni cilj.

Prema tome, jesmo li “normalni” ako dopuštamo da nam dani teku bez veze, ironizira Ackerman i potiče čitatelja da osvoji vlastitu slobodu formulirajući životne ciljeve koji će mu omogućiti zaštitu od manipulacija medija i drugih ljudi.

***

Andreas Ackermann međunarodno je priznat stručnjak za mentalni trening koji pomaže vrhunskim sportašima i menadžerima u savladavanju svakodnevice i ostvarivanju vrhunskih rezultata. Prva je poslovna iskustva stekao prodajom konzultantskih usluga, a osamdesetih godina obrazovao se za predavača i trenera u području menadžmenta I prodaje. Do 1987. bio je generalni direktor i suvlasnik jednog od najpoznatijih švicarskih poduzeća za obrazovanje i trening odraslih, a od 1988. godine radi u vlastitoj tvrtki Ackermann Training Schweiz.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –