Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Aralica Višeslav Aralica

Hrvatski ratnici kroz stoljeća 3 : Oružane snage Nezavisne Države Hrvatske i druge hrvatske postrojbe na osovinskoj strani 1941. - 1945.

  • Nakladnik: Znanje
  • 03/2010.
  • 384 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531958998
  • Cijena: 49.11 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Treća knjiga iz serijala "Hrvatski ratnici kroz stoljeća" autora Tomislava Aralice, bez ideoloških okvira i na znanstveno-popularan način, obrađuje slabo poznatu tematiku oružanih snaga NDH i ostalih hrvatskih postrojbi koje su se tijekom Drugog svjetskog rata borile na strani Osovinskih sila.

Tekst pokriva gotovo sve teme, od strukture i borbenog puta pojedinih postrojbi (kopnenih, pomorskih i zračnih), do uniformi, vojne opreme i naoružanja.

Knjiga je opremljena s više od 300 izvornih fotografija te 50 izvanrednih kolor ilustracija Višeslava Aralice.

Kao posljednja u serijalu slijedi četvrta knjiga, "Partizani – oružana sila Komunističke partije Hrvatske i Jugoslavije 1941. – 1945."

***

Tomislav Aralica (Zadar, 1956), kolekcionar povijesnog oružja i militarije i zaljubljenik u hrvatsku vojnu prošlost. Od 1991. do danas objavio je stotinjak većih ili manjih radova o povijesnom oružju, autor je nekoliko izložaba i kataloga, kao i knjiga iz serijala Hrvatski ratnici kroz stoljeća.

Višeslav Aralica (Zadar, 1972) povjesničar, etnolog i ilustrator. Radio je na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu, a sada je predavač na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Objavio je niz znanstvenih radova, a ilustrirao je i knjige iz serijala Hrvatski ratnici kroz stoljeća. Ilustracije je izlagao na izložbama u Bologni i Firenzi.

Višeslav Aralica, rođen u Zadru 1972. godine, diplomirao je povijest i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je fakultetu magistrirao i doktorirao, a potom neko vrijeme predavao modernu i suvremenu hrvatsku povijest. Dulje je vrijeme radio na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu. Područje njegovih istraživanja je kulturna povijest međuratnog razdoblja i Nezavisne Države Hrvatske s naglaskom na problemu ideologija. Uz znanstvene radove u časopisima objavljena mu je knjiga "Matica hrvatska u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj" (2010.). Živi u Zagrebu i otac je dvoje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –