Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Priča o dalmatinskoj kuhinji : I 410 izabranih recepata

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2009.
  • 401 str., meki uvez
  • ISBN 9789537701994
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon europski priznatih i nagrađivanih "Kuharskih kanconijera" kao i "100 mitova o hrani", sve odreda iznimnih i prevođenih gastronomskih i književnih uspješnica, Barbieri se okušao u pravoj pustolovini, i to onoj njemu najbližoj, ali i najzahtjevnijoj, u "Priči o dalmatinskoj kuhinji".

Podijeljena u klasičnih sedam gastronomskih dijelova - predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrća, mesa, ribe i slastice ova je knjiga na izravnom tragu slavne "Dalmatinske kuhinje" Dike Marjanović - Radice.

Istodobno ona čak i nadmašuje uzor jer među više od 400 probranih recepata, koje je autor sakupljao i brižno zapisivao pa potom i kuhao i snimao na svojim dugogodišnjim gastroistraživačkim putovanjima, ona, osim tradicionalnih jela, bez kojih je nemoguće zamisliti kuhinju ovog podneblja, donosi i suvremene recepture, proizašle iz bogate tradicije dalmatinske i sredozemne kuhinje te novih kulinarskih škola koje su se razvile u ovom stoljeću.

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta studirao je filozofiju i španjolski jezik. Autor je bogata i raznovrsna opusa: pripovijedaka, romana, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih dijela. Član je Društva hrvatskih književnika i Zajednice hrvatskih umjetnika od 1974. otkad djeluje kao profesionalni književnik.

Proza mu je, u više izdanja, prevedena na engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, nizozemski, poljski i češki jezik. Od njegovih kolumni u tjedniku Nacional nastali su i "Kuharski kanconijeri I-IV.", bestselleri hrvatske gastroliterature objavljeni do sada u nekoliko izdanja i na nekoliko jezika. Njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" na sajmu knjiga u Barceloni 2003. proglašena je najboljom u konkurenciji književnosti o hrani. U veljači 2005. u švedskome Grythamu, "Kuharski kanconijeri" podijelili su prvu nagradu za najbolju knjigu o Sredozemlju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –