Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
P.D. James

Privatna pacijentica : Slučaj Adama Dalgliesha

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tomislav Belanović
  • 05/2010.
  • 349 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533190488
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
21. studenoga, na svoj četrdeset sedmi rodendan, tri tjedna i dva dana prije nego što ce biti ubijena, Rhoda Gradwyn uputila se u Ulicu Hariey na prvi pregled kod svojega plastičnog kirurga...

Posljednji roman najslavnije britanske krimi-spisateljice P.D.James ponovo dovodi na scenu Adama Dalgliesha koji istražuje sumnjivu smrt u ambijentu tipičnom za tu glasovitu autoricu klasičnog engleskog krimića : na samom jugu Engleske, u unutrašnjosti Dorseta, nekoć veliko imanje sa zamkom Cheverell pretvoreno je u kliniku za plastičnu kirurgiju koju vodi slavni estetski kirurg George Chandler - Powell.

Na imanje uskoro dolazi poznata istražiteljska novinarka Rhonda Gradwin u nadi da će se riješiti neugodna ožiljka na licu, ali tamo biva okrutno ubijena. No, stvari se pretvaraju u pravu noćnu moru kada na imanje dolazi inspektor Adam Dalgliesh i pronalazi još jedno mrtvo tijelo...

***

P. D. James (1920.) jedna je od najslavnijih i najcjenjenijih svjetskih autorica krimića. Napisala je osamnaest romana od kojih je većina dobila i televizijske ekranizacije. Nakon završenog školovanja na Sveučilištu Cambridge, 1949. zapošljava se u zdravstvenoj službi, a od 1968. radi kao šefica u Forenzičkom uredu i Uredu za suzbijanje kriminaliteta britanskog Ministarstva unutarnjih poslova. Umirovljena je 1979. g.

Od 1988. do 1993. bila je ravnateljica BBC-a. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja te je član Kraljevskog društva književnika i Kraljevskog društva umjetnika, a 1991. dobiva i plemićku titulu. Godine 1997. izabrana je za predsjednicu britanskog Društva književnika. U nas su joj prevedeni romani "Varke i čežnje", "Sklonost prema smrti", "Prekrijte joj lice", "Crna kula", "Smrt na bogosloviji" i "Svjetionik". "Privatna pacijentica" njezin je osamnaesti roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –