Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Dietrich

Rosettin ključ

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 06/2010.
  • 313 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532590302
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Preživjevši ubojite lopove i prevarante, neizvjesna putovanja morem i kobne egipatske pustinje s Napoleonovom vojskom, američki pustolov Ethan Gage riješio je pet tisuća godina staru zagonetku uz pomoć jednog tajanstvenog medaljona. Ali opasnost tek počinje...

Gage se zatiče bačen u Svetu Zemlju u upornoj potrazi za drevnim egipatskim svitkom prožetim magijom, u trenutku kad Bonaparte započinje svoj napad na Palestinu 1799., koji će svoj vrhunac dostići u epskoj opsadi Acrea.
 
Slijedeći Napoleona u Francusku, gdje se general nada da će ga drevne tajne uzdići do moći, lukav i domišljat Gage se suočava sa starim neprijateljima uz pomoć nevjerojatnih novih prijatelja i mora upotrijebiti krajnju domišljatost, duhovitost, očajničku hrabrost i arheološki ključ kako bi spriječio mračne sile da preuzmu nadzor nad svijetom.

Zabavan i živopisno evokativan roman, kojim se Williama Dietricha predstavlja u svom blistavom izdanju i pravim majstorom vođenja napete i do kraja nepredvidive radnje.

Za ljubitelje uzbudljive povijesne pustolovine prepune zanimljivih tajni i obilja zagonetki.

***

William Dietrich autor je više romana među kojima su najpoznatiji: "Napoleonove piramide "(Napoleon's Pyramids), "Bič Božji" (Scourge of God), "Hadrijanov zid" (Hadrian’s Wall) "Rosettin ključ" (The Rosetta Key), "The Dakota Cipher", "The Barbary Pirates".

Novinar koji je za svoj rad dobio Pulitzerovu nagradu, povjesničar i prirodoslovac, redovito piše za Seattle Times i profesor je na Sveučilištu Western Washington. Živi u državi Washington.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –