Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tony Parsons

Obitelj

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Marinko Raos
  • 08/2010.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789533190983
  • Cijena: 5.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sve je moglo biti sasvim obična priča. No, u "Obitelji" Tonija Parsonsa tri para otkrivaju koliko majka priroda može biti okrutna.

Paolo voli Jessicu i misli da su njih dvoje savršen par – obitelj od dva člana. Ali Jessica nije sretna, bar dok ne rodi bebu, a beba nikako da dođe. Mogu li muškarac i žena uopće funkcionirati kao dvočlana obitelj?

Megan više ne voli svoga dečka, a nakon jednonoćne avanture s australskim kicošem shvaća da je trudna. Treba li donijeti na svijet dijete čijega oca ne voli?

Cat obožava svoj život. Nakon što je doslovno odgojila svoje dvije mlađe sestre, sve što sada želi jest malo slobode. Njezin je dečko razveden, već je imao obitelj, a najmanje što želi ponovno je imati novu. No, može li moderna žena biti sretna bez vlastite obitelji?
Tri sestre. Tri para. Šest muškaraca i žena bore se da spoznaju smisao seksa, ljubavi i obitelji.

***

Tony Parsons (1955.) britanski je novinar, a trenutačno i jedan od najpopularnijih svjetskih pisaca. Karijeru je započeo 70-ih godina kao glazbeni kritičar u NME-u, najutjecajnijem britanskom glazbenom časopisu, a svojim intervjuima s bendovima kao što su The Clash, Blondie, Rolling Stones, Sex Pistols, te Davidom Bowiem i Bruceom Springsteenom postao je kultna figura među britanskom mladeži. Devedesetih godina postao je i jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u BBC-ovoj emisiji The Late show, a trenutno radi kao kolumnist Daily Mirrora.

Iako je planetarnu popularnost stekao romanom "Muškarac i dječak" koji se prodao u više od dva milijuna primjeraka u 36 zemalja diljem svijeta, a s kojom je 1999. g. osvojio i britansku nagradu za knjigu godine, Tony Parsons je autor i nekoliko vrlo zapaženih romana kao što su "Za moju dragu" (2001.), "Muž i žena" (2002.), "Obitelj" (2004.), "Priče naše mladosti" (2005.), "Moja najdraža supruga" (2008.) i "Starting over" (2009.), koji uskoro izlazi na hrvatskom jeziku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –